Skocz do zawartości

[Heyes Ryde] - problem z regulacją

daro77

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Nie wiem co się stało, zawsze bez problemu sobie z tym radziłem, czasami po zdjęciu koła czy przeglądzie lekko dzwonił, zawsze pomagała regulacja na zacisku.

Teraz sytuacja jest taka:

http://img638.imageshack.us/img638/4513/ryde.jpg

Mimo zacisku ustawionego max do koła, tarcza ociera o klocek od strony koła. Na dodatek nie jest ustawiona równolegle tylko idzie lekko pod kątem, przez co trze samym końcem.

Sama tarcza ma znikome bicie, koło zakładałem kilka razy, zawsze jest to samo.

Wyczerpały mi się już pomysły i wywiesiłem białą flagę. Dzwoniłem do kilku sklepów, ale terminy mają długie, albo rower kupiony gdzie indziej to spadaj Pan.

Wracam więc do domu i wojuję dalej, macie jakieś pomysły?

W ostateczności wyjmę klocki i pojadę z samym tylnym hamplem :)

Poczytałem opinie o serwisach w Wawie i kilka osób polecało serwis na Śniegockiej 2, mimo przed-majówkowego zamieszania zrobili od ręki.

Serwisant ponad pół godziny wojował, zrobione tip-top ale docelowo bez spasowania widelca lub zacisku się nie obędzie, jednak się coś pokrzywiło.

Przy okazji polecam Śniegockiej 2.

Poczytałem opinie o serwisach w Wawie i kilka osób polecało serwis na Śniegockiej 2, mimo przed-majówkowego zamieszania zrobili od ręki.

Serwisant ponad pół godziny wojował, zrobione tip-top ale docelowo bez spasowania widelca lub zacisku się nie obędzie, jednak się coś pokrzywiło.

Przy okazji polecam Śniegockiej 2.

No włąsnie czytając poczatek takie można odnieść wrazenie, w moim starym rowerze kiedyś ośke skrzywiłem i właśnie był podobny efekt, tyle że tam miałem v-brake :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...