Adish Napisano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Dodaje mój rowerek, na którym w tym sezonie przyszło mi się ścigać. Podaję wagę niektórych elementów, bo rower był ważony w wiekszych częściach (np. rama z suportem, amorem, kierownica, mostkiem, hamulcami, sztyca, siodłem itd.) Niektóre rzeczy, wiem, gryzą się z tym rowerem jak choćby tylna przerzutka, ale jest tak i działa bardzo dobrze i mnie nie zawodzi, wiec zostaje. Jest to też jakaś możliwość dalszej rozbudowy Bar Plugs: (Korki do kierownicy) Scott - 4g Bottle Cage: (Koszyk na bidon) Elite Brake (Front): (Hamulec przedni) Shimano XTR BR975 Brake (Rear): (Hamulec tylny) Shimano XTR BR975 Cables: (Pancerze i linki) Shimano XTR Cassette: (Kaseta) Shimano XTR - 235g Chain: (łanńuch) Shimano SLX - 268g Crankset: (Korby) Shimano XT(bez suportu) - 775g Derlr (Front): (Przerzutka przednia) Shimano XTR E-type Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) Shimano XT RD-760 Fork: (Widelec) Fox RLC f100 Frame: (Rama) Scott Scale 20 20" Grips: (Gripy) Scott - 101g Handlebar: (Kierownica) Ritchey WCS Carbon Headset: (Stery) Ritchey Pedals: (Pedały) Shimano XT Seat: (Siodło) San Marco SKN Pro Seatpost: (Sztyca) Ritchey WCS Carbon Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) Scott Shifters: (Manetki) Shimano XTR Skewers: (Zaciski koł) Noname(?) Spacers: (Podkładki pod mostek) Carbon Stem: (Mostek) Ritchey WCS 4axis Tire (Front): (Opona przednia) Schwalbe Rocket Ron Evo 2.1 - 451g (kiedyś zaklejana mleczkiem, widoczne pozostałości) Tire (Rear): (Opona tylna) Schwalbe Rocket Ron Evo 2.1 - 414g (kiedyś zaklejana mleczkiem, widoczne pozostałości) Top Cap: (Top cap) Scott Tubes: (Dętki) Maxxis - 270g Wheel Front: (Koło przednie) - 924g -Hub: (Piasta) DT 240s -Rim: (Obręcz) DT Swiss 4.2d -Spokes: (Szprychy) DT Competition -Nipples: (Nyple) DT -Rim tape: (Opaska) Noname -Brake Rotor: (Tarcza Hamulcowa) Shimano XTR RT-95 180mm Wheel Rear: (Koło tylne) 992g -Hub: (Piasta) DT 240s -Rim: (Obręcz) DT Swiss 4.2d -Spokes: (Szprychy) Sapim Laser -Nipples: (Nyple) Polyax -Rim tape: (Opaska) Noname -Brake Rotor: (Tarcza Hamulcowa) Shimano XTR RT-95 160mm Total 9419g Wiem, że szprychy wyglądają trochę dziwnie ale tak już zostało po wymianie obręczy z tyłu. Fotki postaram się dodać jak najszybciej, ew. mogę dodać siebie na rowerze Sugestie mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek516 Napisano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 No dosyć lekko wyszło Czekamy na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adish Napisano 8 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Na razie tylko foto z zawodów w Czechach Foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjotka Napisano 12 Maja 2011 Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 fajny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rauf Napisano 12 Maja 2011 Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Nieźle, pewnie przyjemnie prowadzi się w tej wadze. Ładny talerz, nka czy syfra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marky5 Napisano 12 Maja 2011 Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 No jest fajowo i lekko.Na upartego można odchudzać jeszcze.Ja bym jednak odkochał się w tej tylnej zmieniaczce i rozpoczął nowy romans z jakąś Shadow-ką najlepiej z najwyższej półki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adish Napisano 12 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 W tym rowerze były już dwa XTR Shadow ale zostały brutalnie zmielone w lesie Niestety, przy ściganiu się na orientację nie zawsze jeździ się po drogach. A rowerej jeździ bardzo fajnie muszę się nauczyć smigać, jednak na niższych ciśnieniach, bo czasem rzuca nim niemiłosiernie po kamieniach na zjeździe. @rauf Nie rozumiem pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rauf Napisano 12 Maja 2011 Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 muszę się nauczyć smigać, jednak na niższych ciśnieniach, bo czasem rzuca nim niemiłosiernie po kamieniach na zjeździe. @rauf Nie rozumiem pytania Odrzuć te herezje, przejdź na fulla Pytanie? Podaj numer abonenta, albo pesel to sprawdzimy z kim masz umowę Kółka masz poważone z tarczami? I tak jakoś sporo ważą chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adish Napisano 8 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Były ważone z tarczami. Tymczasem mała(duża) zmiana. Niestety koło przednie źle skończyło po MTB Bike Tour Gdańsk (może nieliczni widzieli rozwalonego scott'a z pogiętym kołem ), i jest nowa obręcz, szprychy i nyple. Do tego dwie warstwy taśmy izolacyjnej Wheel Front: (Koło przednie) -Hub: (Piasta) DT 240s - 158g -Rim: (Obręcz) ZTR Alpine 32h - 322g -Spokes: (Szprychy) Sapim D-Light - 155g -Nipples: (Nyple) Sapim Polyax - 10g -Rim tape: (Opaska) taśma izolacyjna - 5g Osobno jest też tarcza przednia Brake Rotor: (Tarcza Hamulcowa) Shimano XTR RT-95 180mm - 158g razem jest to: 9303g AHHH.. gdzie te trzy gramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolat Napisano 13 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Zrób sobie tubelessa w końcu ;p przy okazji zejdziesz jeszcze ze 100g. Możesz jeszcze niedużym kosztem zejść na zaciskach kół i sztycy ponad 50g. Tak jak to zauważył marky5, zmieniłbym tylną przerzutkę jakby na xtra shadowa (nową, zdjętą z roweru można za niewiele ponad 300zł dostać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 13 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 W wwie widziałem tylnego XTR Shoadow (970) za 329zł (nowy!). Rower bardzo fajny, jak zmienię niebawem koła to jego waga będzie bardzo podobna, już bliżej niż dalej tej 8mki na przedzie ale gdzie tu urywać!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HTHT Napisano 16 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 W wwie widziałem tylnego XTR Shoadow (970) za 329zł (nowy!). Nie ma takiego modelu. Jak Shadow, to >= 972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolat Napisano 21 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 już bliżej niż dalej tej 8mki na przedzie ale gdzie tu urywać!? Wiesz, urwać zawsze troszkę można jeszcze przy takiej wadze, ale nie wiem czy warto, bo przy niższej wadze roweru, trzeba wkładać w to coraz więcej kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi