Gość WojteK Napisano 27 Kwietnia 2011 Napisano 27 Kwietnia 2011 Witam. Chciałem zmienić koła niedużym kosztem pod hamulce tarczowe avid j3 i znalazłem na allegro taką ofertę: http://allegro.pl/kola-rigida-joytech-schwalbe-wys-0zl-okazja-i1565310247.html Chciałbym się dowiedzieć czy warto kupić taki komplet. Jeżdzę raczej w łatwym terenie, bardziej rekreacyjnie niż "profesjonalnie". Byłbym wdzięczny za wasze opinie. Pozdrawiam Wojtek
marky5 Napisano 27 Kwietnia 2011 Napisano 27 Kwietnia 2011 Za te pieniądze w dodatku z dętkami i oponami,oczywiście oferta jest korzystna,ale jak dysponujesz większym budżetem na ten cel to sprubój znależć lepszej klasy koła,jesli kasy brak to bierz ten zestaw,bo w sumie nie jest zle jak na początek.
kubeq Napisano 27 Kwietnia 2011 Napisano 27 Kwietnia 2011 Nie mam doświadczenia z ,,Rigidami" i ,,joytechem" jednak podejrzewam, że koła te nie będą najlepszej jakości ani lekkie. Proponuję Ci zajrzeć do BIKESTACJI, gdzie składają naprawdę porządne koła w dobrych cenach lub poszukać jakiś używek na allegro (podaj jaką kwotą dysponujesz i jaką masz tarczę (cl czy 6 śrub) a pomoge Ci coś wybrać).
wojtekl Napisano 27 Kwietnia 2011 Napisano 27 Kwietnia 2011 witam! musiałem się zarejestrować bo nie miałem możliwości ponownego dodania postu. Wiec posiadam tarcze na 6 śrub a budżet w okolicach 400 zł. Pozdrawiam Wojtek
bulas Napisano 28 Kwietnia 2011 Napisano 28 Kwietnia 2011 Znajdz moze jakieś onyxy używane. Te piasty ciezko zabic a i toczą się na maszynach. Jezdziłem na nich 3 lata. W sumie obecnie mają przejechane jakieś 20-25 k km. Dalej im się nic nie dzieje. Po 6 k km zostały otworzone ale jak się okazało bez potrzeby. Teraz mam 240s ale onyxy i tak zostaja na góry.
kubeq Napisano 29 Kwietnia 2011 Napisano 29 Kwietnia 2011 Od siebie mogę Ci polecić ten zestaw: http://www.bikestacja.pl/zestaw-shimano-deore-mavic-xm317-disc-champion-p-916.html?cPath=296_38_102_128_302 Nie znajdziesz lepszego zestawu kół w tej cenie, sprawdzone piasty deore, mavici xm317 są świetnymi obręczami, wytrzymałe i lekkie, dobre szprychy i nyple oraz rewelacyjna waga jak na koła za 400zł. Do tego dobierz sobie jakieś dobre opony (polecam Continental Race king 2.2, najlepiej zwijane, w bikestacji mieli do niedawna w miarę niskiej cenie ale chyba kupiłem ostatnie dwie sztuki )
wojtekl Napisano 29 Kwietnia 2011 Napisano 29 Kwietnia 2011 Witam i dziękuje za pomoc, na pewno rozważę tą propozycje. A jeśli chodzi o opony to 2.2 są jak dla mnie za szerokie obecnie korzystałem z Michelin Country Trail 2.0 i prawdopodobnie przy nich zostanę.
kubeq Napisano 30 Kwietnia 2011 Napisano 30 Kwietnia 2011 2.2 u Continentala to jak 2.1 u innych producentów, poza tym Race king ma niesamowicie niskie opory toczenia i ogólnie są świetnymi oponami, poniżej masz link do tematu o tych oponach, zajrzyj bo naprawdę warto http://www.forumrowerowe.org/topic/52285-opony-race-king-22-continental-supersonic Btw. dlaczego w tym dziale nie działa bbcode? Sry za ten bajzel w poprzednim poście, nie wiedziałem o tym a nie ma opcji edytuj...
marky5 Napisano 30 Kwietnia 2011 Napisano 30 Kwietnia 2011 Witam i dziękuje za pomoc, na pewno rozważę tą propozycje. A jeśli chodzi o opony to 2.2 są jak dla mnie za szerokie obecnie korzystałem z Michelin Country Trail 2.0 i prawdopodobnie przy nich zostanę. Nie wiem gdzie i jak chcesz śmigać na góralu,ale jeśli masz zamiar wyskoczyć w teren to zapomnij o oponach 2.0! Przerzuć się na conajmniej 2.10,a 2.2-2.25 też będa ok. Continental Race King to bardzo dobra opcja jak również mogły by być jakieś Schwalbe z lini Performers bo są znacznie tańsze od klasy Schwalbe Evolution,a model to polecam Racing Ralf też małe opory toczenia.
Pytanie
Gość WojteK
Witam. Chciałem zmienić koła niedużym kosztem pod hamulce tarczowe avid j3 i znalazłem na allegro taką ofertę:
http://allegro.pl/kola-rigida-joytech-schwalbe-wys-0zl-okazja-i1565310247.html
Chciałbym się dowiedzieć czy warto kupić taki komplet. Jeżdzę raczej w łatwym terenie, bardziej rekreacyjnie niż "profesjonalnie". Byłbym wdzięczny za wasze opinie.
Pozdrawiam Wojtek
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.