bikol Napisano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Witam! Mam pytanie do obeznanych z tematem, mam uciążliwy problem z soczystymi, skrzypią dość głośno przy wciskaniu klamki, chciałbym to nasmarować może to pomoże ale nie wiem jaki środek się nadaje do tego (nie chce zepsuć uszczelek jakimś nieodpowiednim smarem). Myślałem o cx-80 ale wole na razie nie kombinować;p pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djwiocha Napisano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 CX-80 to środek penetrujący, lepiej posmarować to zielonym FL. Oczywiscie jeśli chodzi ci o smarowanie swożnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikol Napisano 27 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 w tym rzecz że nie wiem co dokładnie skrzypi, prysnąć cxem by było najłatwiej ale chyba nie będę go używać. Spróbuje dokładnie opisać pisk - gdy wciskam klamkę nie od razu skrzypi, dźwięk pojawia sie gdy klocki zaczynają łapać tarcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 http://www.forumrowerowe.org/topic/84520-klamka-skrzypiaca-klamka/ szukanie nie boli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikol Napisano 27 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 no niestety ale jak napisałem wcześniej miałem plany smarować ten problem jakimś psikiem ale niby one sa penetrujące etc. Wobec tego zastosuje sie do rady djwiochy i poleje mokrego FL. Napisze wkrótce co się stało z problemem. Tak czy siak dziękuje za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Psiknij wd-40 i po kłopocie preparat nie dostanie się do układu bo są uszczelki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Niestety WD40 nie jest dobry na wszystko. Mój kumpel na przykład do wszystkiego co ma kontakt z DOTem używa smaru silikonowego do uszczelniania połączeń szkło/szkło. Mówi, że wszystko OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Też tak miałem w louise psiknąłem wd i po kłpocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikol Napisano 28 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 no dobra jeszcze nie psiknalem;p to moje pierwsze tarcze wiec niech dyskusja trwa moze dojdziemy do czegos razem, moze takze Andrew zawita na ten post;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Ekhem przypominam o wypowiedzi Andrewa w linku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 weź w rękę imbus 2,5mm ,odkręć śrubę mocującą pivot dźwigni, wyjmij pivot, nasmaruj smarem stalym, wsadź pivot z powrotem, dokręć śrubkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.