Gracia666 Napisano 11 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 Jakie obręcze stalowe do freeride ???? piszcie tylko stalowe bo aluminium jest drogie podawajcie linki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 11 Grudnia 2005 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 Gracia666, zapoznaj sie z tym http://xc-zone.jgc.pl/forum/viewtopic.php?p=3736 :wink: zabrakło [ ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtasGCE Napisano 11 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 piszcie tylko stalowe bo aluminium jest drogie Stalowe obręcze, hmm... ? Mogę Ci moje z Jubilata sprzedać. A jakbyś chciał z tyłu mniejsze koło zaplatać, to może w pomieszczeniach gospodarczych u siebie w bloku znajdę jakąś obręcz od Wigry 3 :twisted: Gracia666, czasy stalowych obręczy minęły wraz ze składakami. Przypuszczam, że stalowe obręcze gdzieś istnieją i pewnie montuje się je w rowerach, ale ich cena w porównaniu do porządnych aluminiowych, może być teraz sporo wyższa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gracia666 Napisano 11 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 :twisted: ale ja chce stalowe bo są mocne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kajman Napisano 12 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Obecnie używa się obręczy tylko aluminiowych (jest jeszcze mała nisza obręczy karbonowych). Również w ciężkich odmianach kolarstwa (FR, DH). Nawet jak znajdziesz jakąś starą to ze względów konstrukcyjnych będzie słabsza. A może po prostu robisz sobie jaja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafaello Napisano 12 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 No chyba że takie ;-) Ale będziesz miał problem z dopasowaniem oponki i to jeszcze UST. No i widelec z ramką trzeba by przespawać, jakąś piastę samoróbkę zrobić, itd... A tak na serio to zapomnij, stalowych już dawno się nie robi, no chyba że gdzieś ktoś je produkuje jako low-endowy wyrób dla maniaków tradycji. Ale cena na pewno nie będzie niższa od alu Rafaello Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lobster Napisano 12 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Twisted Evil ale ja chce stalowe bo są mocne Spoko, moge ci sprzedać 2 o szerokości 3,5 cm, ważą pewnie z 2 kg jedna Ale za to jak sie ładnie błyszczą :lol: (chromowane) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.