accentinferno Napisano 26 Kwietnia 2011 Napisano 26 Kwietnia 2011 Witam. Zakupiłem dzisiaj klasyka który jest starszy jakieś 5 lat ode mnie, czyli ma lat około 23. Stan napędu jest rewelacyjny, ale niestety na ramie cr-mo są już spore ogniska korozji:( Mam pytanie gdzie wypiaskować i położyć nowy lakier w łodzi? Katowanie tak pięknego roweru sprayem jest moim zdaniem niedopuszczalne i zabierze mu dużo z jego wciąż młodego ducha:P Więc moje pytanie to gdzie można i wypiaskować i polakierować rame w naszym mieście:) Drugie moje pytanie to jaki polecacie odrdzewiacz do ramy cr-mo? To będzie tylko rozwiązanie doraźne na max 1 miesiąc. Oczywiście Jak tylko złoże moje cudo to się pochwale(jeszcze przed piaskowaniem) więc nowy temat powinien pojawić się już jutro lub w czwartek.
Grand231 Napisano 26 Kwietnia 2011 Napisano 26 Kwietnia 2011 Do usuwania rdzy pomocny może być ten filmik - link.
accentinferno Napisano 27 Kwietnia 2011 Autor Napisano 27 Kwietnia 2011 Obawiam się, że ten sposób niestety jest dobry tylko na rdzawy nalot, a w mojej szosie są w niektórych miejscach ogniska poważnej korozji której izo na pewno nie usunie:( Prosze o dalsze odpowiedzi:) I mam jeszcze jedno pytanie. Mianowicie jak wypolerować ramiona korby?? czyli co muszę kupić jak to zrobić?
Grand231 Napisano 27 Kwietnia 2011 Napisano 27 Kwietnia 2011 I mam jeszcze jedno pytanie.Mianowicie jak wypolerować ramiona korby?? Wrzucić do roztworu z Kretem, a potem polerka aż do błysku Obawiam się, że ten sposób niestety jest dobry tylko na rdzawy nalot, a w mojej szosie są w niektórych miejscach ogniska poważnej korozji której izo na pewno nie usunie:(Proponuje antykorozjak stosowany do nadwozi samochodowych, zatrzyma ognisko rdzy.
ugupu Napisano 27 Kwietnia 2011 Napisano 27 Kwietnia 2011 Gdzie w łodzi tego nie wiem ale pod Warszawą jest taka manufaktura rowerowa, www.jakoobcycles.pl która jest wyspecjalizowana w renowacji bików. Nie wiem niestety, jakie mają ceny bo z ich usług nigdy nie korzystałem
accentinferno Napisano 28 Kwietnia 2011 Autor Napisano 28 Kwietnia 2011 Pytałem w tej firmie z pod warszawy i chca za lakierowanie i piaskowanie ramy i widelca 300-400zł Nie da się zrobić tego taniej?? Pytanie jeszcze co do polerowania korby. Na ile czasu wrzucić do tego roztworu i jakie proporcje wody i kreta? potem jakaś pasta polerska?? i czym to polerować papierem ściernym czy czyś innym? sorry żę tyle pytań ale nie znam się na renowacji bików a chce swojego doprowadzić do użytku:)
Mod Team mrmorty Napisano 30 Kwietnia 2011 Mod Team Napisano 30 Kwietnia 2011 proponuję w wyszukiwarkę forumową wpisać malowanie i renowacja ramy - jest taki temat kompendium gdzie i ja skorzystałem i opisałem też jak to zrobić w domowych warunkach.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.