Skocz do zawartości

[2000-3000] MTB do jazdy rekreacyjnej

ash71

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich serdecznie.

Postaram się możliwie dokładnie przedstawić mój problem mając nadzieję, że dzięki temu uzyskam od Was, czyli fachowców konkretne sugestie.

Jestem facetem w średnim wieku, który za dużo pracuje i lubi parę kilka/kilkanaście razy w roku zrobić sobie 15-30 km wycieczkę rowerową z rodziną/znajomymi.

Nasze trasy biegną przez lasy, pola, po niewielkich górach, po nawierzchniach szutrowych, błotnistych - generalnie teren lekki, rzadko średni,

Na te trasy chce kupić nowy rower. Moge przeznaczyć na to 2 do 3 tys. Ma to być rower na jakieś 10 lat. Chce aby był:

1. przede wszystkim niezawodny i trwały. Taki który wolno się zużywa, mimo że właściciel nie wozi go co roku do serwisu.

2. nie wymagający częstych regulacji.

3. wyposażony w hydrauliczne hamulce tarczowe (poprostu podobają mi się),

4. wyposażony w dobrą amortyzację z przodu (z tyłu ma być hard)

5. wygodny najniższy bieg (coby maksymalnie lekko jechało się pod strome góry),

6. wyposażony w precyzyjną przerzutkę,

7. wyposażony w wygodne siodełko - aby d... mniej bolała.

8. zrobiony z części które łatwo można wymienić i były powszechnie dostępne.

9. wybaczał małe błędy wynikające z niskich umiejętności kierującego, który wybrał sobie zbyt trudną dla siebie trasę

10 był ładny :)

Pomóżcie proszę - co będzie dla mnie dobre?

Dzięki z góry.

Andrzej

Napisano

Sam posiadam SPECIALIZED ROCKHOPPER SL. Kupiłem go w zeszłym tygodniu, i spisuje się super! Spełnia wszystkie Twoje wymagania, tylko siodełko trochę niewygodne, ale można zamienić.

Cena: 3000 zł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...