Skocz do zawartości

[buty] Scott Trail - problem z pedałami

blazko

Rekomendowane odpowiedzi

Serwus wszystkim,

dziś kupiłem pierwsze buty SPD z nowej kolekcji Scotta - model Trail - chciałem coś co wygląda neutralnie.

Zadowolony zajechałem do domu i przy pierwszej próbie montażu bloków, które były dołączone do pedałów Xpedo XMF3CC poległem.

Wygląda na to, że bieżnik buta jest w okolicy montażu bloku zbyt ciasny na sam blok - mimo, że buty są zgodne z SPD i pedały też w specyfikacji napisane mają: XPT 6° Float SPD®.

Czy któryś z tych elementów jest niekompatybilny i buty muszę oddać?

Cholernie trudno jest znaleźć coś przewiewnego i neutralnego, a jednocześnie nie uśmiecha mi się piłowanie nowych kapci :/

Podeszwa wygląda tak (wybaczcie rozmiar plików):

img20110426190628.th.jpg

Bloki tak:

img20110426190608.th.jpg

Buty:

p0113582b.jpg

Pedały:

MF_3_pair.jpg

jedyne co udało mi się zrobić do wykręcić śrubki...

chcesz powiedzieć, że ta gumowa część - dość wyraźnie wyrysowana na podeszwie, też powinna być ściągnięta?

idę do garażu raz jeszcze rzucić okiem we wnętrze :)

No dobra... sam nie wiem, czy głupek ze mnie, czy zepsułem but.

Zdjąłem fragment gumy i wszystko poszło OK

img20110426230118.th.jpg

Tylko się zastanawiam - skoro należało to zdjąć, to po kiego ktoś to lekko (kropelka dosłownie) podkleił?

Pierwsza jazda skończyła się tylko jedną glebą - już pod domem w drodze powrotnej.

Nie polecam otwierania furtki przednim kołem, chyba że ktoś ma nadmiar skóry na kolanach, łokciach i dłoniach.

Poza tym zestaw pedały - buty spd jest świetny! Pedałuje się o niebo lżej, mają w zanadrzu możliwość dociągania pedała. Super sprawa. Zautomatyzuje mi się jeszcze wypinanie i spokoju będę się goił :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...