blazko Napisano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Serwus wszystkim, dziś kupiłem pierwsze buty SPD z nowej kolekcji Scotta - model Trail - chciałem coś co wygląda neutralnie. Zadowolony zajechałem do domu i przy pierwszej próbie montażu bloków, które były dołączone do pedałów Xpedo XMF3CC poległem. Wygląda na to, że bieżnik buta jest w okolicy montażu bloku zbyt ciasny na sam blok - mimo, że buty są zgodne z SPD i pedały też w specyfikacji napisane mają: XPT 6° Float SPD®. Czy któryś z tych elementów jest niekompatybilny i buty muszę oddać? Cholernie trudno jest znaleźć coś przewiewnego i neutralnego, a jednocześnie nie uśmiecha mi się piłowanie nowych kapci :/ Podeszwa wygląda tak (wybaczcie rozmiar plików): Bloki tak: Buty: Pedały: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Wygląda na to odkręć te zaślepke z buta i pokaż jak na tle podeszwy wygląda blok. musi pasować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blazko Napisano 26 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 jedyne co udało mi się zrobić do wykręcić śrubki... chcesz powiedzieć, że ta gumowa część - dość wyraźnie wyrysowana na podeszwie, też powinna być ściągnięta? idę do garażu raz jeszcze rzucić okiem we wnętrze No dobra... sam nie wiem, czy głupek ze mnie, czy zepsułem but. Zdjąłem fragment gumy i wszystko poszło OK Tylko się zastanawiam - skoro należało to zdjąć, to po kiego ktoś to lekko (kropelka dosłownie) podkleił? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 No dobra... sam nie wiem, czy... teraz to nieważne. wsiadaj na rower i testuj nowy nabytek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StrzeLuk Napisano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 teraz to nieważne. wsiadaj na rower i testuj nowy nabytek Buty Scotta tak mają. Pewnie chodzi o to, że możesz ich używać ze zwykłymi pedałami. Wtedy korzystasz tylko z twardości podeszwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blazko Napisano 29 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Pierwsza jazda skończyła się tylko jedną glebą - już pod domem w drodze powrotnej. Nie polecam otwierania furtki przednim kołem, chyba że ktoś ma nadmiar skóry na kolanach, łokciach i dłoniach. Poza tym zestaw pedały - buty spd jest świetny! Pedałuje się o niebo lżej, mają w zanadrzu możliwość dociągania pedała. Super sprawa. Zautomatyzuje mi się jeszcze wypinanie i spokoju będę się goił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.