AndrezJ Napisano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Witam. Chciałbym wreszcie wymienić na coś moje Avid'y BB5. Myślałem nad takimi hamulcamiShimano. Czy opłaca się je kupić? lub Jakie inne polecacie? Mogą być używane w granicach 300 zł za komplet. Albo tył bo na nim mi najbardziej zależy tak do 200 zł. Znalazłem jeszcze coś takiegoShimano BRM525 Są to używane tanie hamulce. Jest tylko problem z jedną z klamek, ale nie przeszkadza to w użytkowaniu(przynajmniej tak piszę. Opłaca się je wziąć za tak niską cenę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Jeśli chcesz wymienić hamulce na coś co będzie lepiej hamowało to proponuje rozejrzeć się za jakimiś wyższymi modelami jak np shimano SLX albo avid 5. Ja na Twoim miejscu wymieniłbym pierw przód bo to podstawowy hamulec w rowerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndrezJ Napisano 26 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Chodzi jednak o to, że przedni hamulec działa idealnie a tylni prawie w ogóle. Znalazłem jeszcze coś takiego: Shimano XT/LX Shimano Deore BR-M535 Avid Juicy Five 5 Ogólnie chciałbym wymienić obydwa. W takim razie ile musiałbym przeznaczyć na to pieniędzy aby były to lepsze hamulce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frezer4321 Napisano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 z mila checia sprzedam nowy zestaw hamulcow shimano LX w cenie 270 zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Nie łatwiej wymienić linki i pancerze oraz porządnie wyregulować tylny hebel? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndrezJ Napisano 26 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Co to za hamulce napisz mi na GG:8954605 nawet na niedostępnym.Podaj rok, stan i dokładny model. Już to zrobiłem wydałem na to 50 zł w serwisie i dało to efekt chwilowy ponieważ teraz jest to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Dziwne. Serwis mechanicznej tarczówki za 5 dych bez efektu. Ale cuda się zdarzają. W takim razie, z własnego doświadczenia, polecam ci Hayes Stroker Trail. Bardzo przyjemne heble. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndrezJ Napisano 27 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 frezer4321 mógłbyś mi coś o tych hamulcach poweidzieć, bo jestem zainteresowany tym kompletem LX'ów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adas651 Napisano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 avida bb5 to najlepiej na bb7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndrezJ Napisano 29 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 A to będzie duża różnica? A czy opłaca się kupić komplet: Shimano BR-M585 LX tył/przód rok:2010 Cena 290zł(z przesyłką) W skład kompletu wchodzą klamki, zaciski przewody. Wszystko nowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matti95 Napisano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Jak wszystko nowe zalane to sądzę, że tak Ale jak mi się wydaje to już w 2010r. shimano nie produkowało tych hamulców "LX". Jak się mylę to proszę mnie poprawić Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndrezJ Napisano 30 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 A czy ktoś ma takie hamulce i mógłby coś na ich temat powiedzieć? A może lepiej kupić inne hamulce? Widziałem: Tektro Auriga 349 zł Nowe Hayes HFX-9 XC Nine 389 zł Nowe Shimano DEORE 2011 BR-M575 389 zł Nowe Shimano LX 2010 BR-M585 270 zł Nowe Ceny z allegro. Które lepsze? Ostatecznie utargowałem 250zł za te Shimano LX (nie podam dokładnie roku)BR-M585. Opłaca się bo w necie widziałem te hamulce za 279 zł za jeden czyli 540 za komplet(?) Będą lepsze od Avid'a BB5? I ile tłoczków posiadają te hamulce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marky5 Napisano 30 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Hamulce są dwutłoczkowe i na pewno bedą lepsze od BB5 bo to hamulce hydrauliczne całkiem dobrej klasy. No i gratuluje korzystnego zakupu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndrezJ Napisano 1 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Czy ktoś jeszcze mógłby się na ten temat wypowiedzieć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 4 Maja 2011 Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Miałem 585 , polecam za tą kasę . Co prawda obecne Juicy 7 są zdecydowanie lepsze , ale wszystko jest kwestią kasy M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 4 Maja 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Ja również mam 585 i jestem z niego zadowolony. Po zmianie klocków na metaliki XTR siłą i ogólnie jakość hamowania wzrosła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndrezJ Napisano 5 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 A czym się różni od tego 585, Shimano DEORE BR-M535? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 5 Maja 2011 Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 A czy to ważne? Przecież już kupiłeś heble. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndrezJ Napisano 5 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Niestety ktoś mnie uprzedził Więc ich nie kupiłem, wielka szkoda. W takim razie proszę o odpowiedź. Shimano Deore BR-M535. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 5 Maja 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Klamki takie same, zacisk trochę inny, zapewne w 585 jest trochę lżejszy, działanie takie samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.