jeson Napisano 26 Kwietnia 2011 Napisano 26 Kwietnia 2011 Witam Podczas serwisowania zgubilem zawleczke ( podkladeke ) zabezpieczajaca korby - podkladka ta jest umieszczona w lewym ramieniu korby w nacieciu od gory pod srubami mocujacymi ramie do osi. W zwiazku z powyzszym mam pytranie czy ktos ma jakis zapaas w/w na zbyciu lub czy moze mi powiedziec czy jest ona konieczna przy montazu i uzytkowaniu, lub wie czym ja zastapic? Z gory dziekuje i pozdrawiam.
bestia256 Napisano 26 Kwietnia 2011 Napisano 26 Kwietnia 2011 Nie bardzo rozumiem o jaką zawleczkę chodzi.. Możesz dodać jakieś zdjęcie czy schemat .?
adii22 Napisano 26 Kwietnia 2011 Napisano 26 Kwietnia 2011 Ta zawleczka sygnalizuje, kiedy korby są prawidłowo dokręcone plastikową nakrętką kontrującą. Czy niezbędne? Myślę że nie, jeśli potrafisz "na oko" ocenić czy korby siedzą jak należy
M333 Napisano 26 Kwietnia 2011 Napisano 26 Kwietnia 2011 Wg mnie to "ustrojstwo" niczego nie sygnalizuje, ma spełniać inną, ważną funkcję. Niemniej kopii kruszyć nie zamierzam, każdy ma prawo do własnej opinii. Do rzeczy. Część, o którą pytasz, jest "numerowana" w katalogach shimano, tak jak jak tutaj jako pkt. 4., jako "y-1fu98120". W cenniku shimano nazywa to się "podkładka zabezpieczająca" i wycenione jest na 3zł. Być może jest też w cykloturze.
PauL605 Napisano 26 Kwietnia 2011 Napisano 26 Kwietnia 2011 Wyczytałem na którymś z forum ze owa "zawleczka-niby zabezpieczenie" jest przyczyną trzasków ,skrzypienia i innych dziwnych dźwięków, co w mojej korbie ma właśnie miejsce. Ludzie bez niej jeżdżą i jest ok. Dla przykładu w korbie LX nie występuje. Ja w swoim SLX jutro ją usuwam bo nie idzie wytrzymać podczas kręcenia z tymi dźwiękami. Zobaczymy czy to coś da. Kilka razy rozbierałem składałem skręcałem na różne sposoby-mocniej ,lżej , więcej smaru,mniej smaru - bez smaru itd. I po kilku/ kilkunastu km hałas powraca.
moojmisiu Napisano 27 Kwietnia 2011 Napisano 27 Kwietnia 2011 Wyczytałem na którymś z forum ze owa "zawleczka-niby zabezpieczenie" jest przyczyną trzasków ,skrzypienia i innych dziwnych dźwięków, co w mojej korbie ma właśnie miejsce. Ludzie bez niej jeżdżą i jest ok. Dla przykładu w korbie LX nie występuje. I owszem, korbach LX HT II występuje, ale nie bardzo wiem, jak może być przyczyną trzasków i skrzypienia, skoro jest element nieruchomy.
Patryke Napisano 1 Maja 2011 Napisano 1 Maja 2011 Może powstają jakieś naprężenia czy nie wiadomo co Co do samej zawleczki to według mnie odpowiada ona wyłącznie za to, aby lewe ramię samo nie spadło z osi - jakby jakimś cudem się poluzowało, więc przy dobrze dokręconym spokojnie można się jej pozbyć. Też właśnie walczę z tymi trzaskami, pewnie nawet wypróbuję tą opcję, ale ogólnie bym obstawiał źle osadzone miski.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.