detonator Napisano 28 Lutego 2010 Napisano 28 Lutego 2010 Czy te Accenty szeleszczą ? Nie szeleszczą, są specyficzne w dotyku ale nie szeleszczą
jarbla Napisano 21 Marca 2010 Napisano 21 Marca 2010 Mam te spodnie od niedawna i oto moje pierwsze spostrzeżenia. Jeździłem nimi przy kilku stopniach na plusie w wietrzne dni i było ok. W ogóle nie przepuszczają wiatru. W opisie tych spodni podano, że chronią przed wiatrem i wilgocią (Udoskonalony model wykonany w całości z tkaniny poliestrowej powlekanej od wewnątrz impregnatem zwiększającym ochronę przed wiatrem i wilgocią). Niestety owa ochrona przed wilgocią jest dość iluzoryczna. Dzisiaj złapał mnie deszcz. Dopóki tylko kropiło było w miarę OK, ale gdy opad zrobił się intensywny to po kilku minutach ciekły całe. Na szczęście kurta przeciwdeszczowa Rockrider zachowała się rewelacyjnie nic nie przepuszczając. A wracając do spodni jeszcze jedna uwaga: przyszyte rzepy mogłyby być dłuższe. Przy tych obecnie prawdopodobnie nogawki się nie wkręcą ale pobrudzić smarem już mogą (mam rozmiar XL).
miok Napisano 2 Kwietnia 2010 Napisano 2 Kwietnia 2010 Zna ktoś wagę tych spodni? (najlepiej dla XL) Będą nadawać się na temp 15-20st, bo muszę jakoś kolana chronić? Te 15-20st to na wietrze jak będą się sprawować, jadę do Finlandii i Szwecji, gdzie ponoć "wietrzyście" ma być i padać. Będą ok na takie warunki?
morion Napisano 5 Kwietnia 2010 Napisano 5 Kwietnia 2010 W rozmiarze L ważą 386g (starszy model-chropowaty materiał) Przed wiatrem dobrze chronią, przeciwdeszczowymi bym ich nie nazwał, ale krótka mżawka nie będzie im straszna. Przyjmują wodę, ale tak odrazu jej nie przepuszczają(wewnętrzna warstwa w pewnym stopniu chroni). Dosyć szybko schną.
Gracek Napisano 1 Października 2010 Napisano 1 Października 2010 Witam, Zna może ktoś adres sklepu w Warszawie gdzie mógłbym przymierzyć spodnie w rozmiarze XXXL ?
Rekomendowane odpowiedzi