Skocz do zawartości

[1300-1700] Rower Górski (Solidny)

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

mam pytanie, załóżmy kupiłem rower z gwarancją 2lata i skakałem i rama pękła , mam szanse go reklamować z dobrym skutkiem?

Zależy od firmy. Np. Giant znany jest z wnikliwych rzeczoznawców, którzy potrafią wychwycić wszelkie używanie roweru niezgodnie z przeznaczeniem i odrzucić reklamację. Jeśli tak Ci zależy na skokach kup odpowiedni sprzęt, to nie tylko kwestia uznania gwarancji jak się rama połamie, jak rama strzeli w czasie jazdy możesz się i Ty połamać.

Napisano

też chce zakupić MTB w cenie około 1500zł. Myślałem o

merida 40-v

lub

level a2 2011

nie mam zamiaru skakac na rowerku tylko jeździć. Wycieczki całodniowe. 75% asfalt/ 25% teren(lasy i góry)

183cm wzrostu

waga 73kg

rozmiar 18 lub 19 bede mierzyć w sklepie... ale co wybrac??

Napisano

Żaden z nich. Powód? Badziewne amortyzatory.

Ja bym napisał "słabsze" ;) Badziewne to za grubo napisane. Ja na XCMa nie narzekam ;) Jednakże też bym poszukał czegoś ze starszych roczników.

Napisano

Nie będę go tam dobijał, tylko rekreacyjna jazda po asfalcie i czasami spokojny przejazd przez las...

który z tych rowerów wypadł najlepiej według was?

szukam rower coś w stylu tych

do takiej samej jazdy.. i wytrzymałe do 100kg :P i do 1700zł

Napisano

wolałbym nie dawać wiecej niż 1400-1600zł. jezeli wymieniłbym tylko amort w Level A2 byłoby już na czym jeździć? Czy lepiej wymienic w Meridzie 40-V?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...