Skocz do zawartości

[rowery] Kona Shred, czy Mongoose Hardball do streetu/dirtu?

Hasz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszytskich.

Pierwszy raz na tym forum... a więc zacznijmy.

Znalazłem 2 rowerki na allegro i nie wiem, który wybrać. Zbytnio się nie znam, będzie to mój pierwszy rower do streetu/dirtu. Mianowicie są to te dwie sztuki:

Mongoose Hardball oraz

Kona Shred.

Nie przejmujcie się, że aukcja z Hardballem się zakończyła, dogadałem się ze sprzedawcą poza nią :).

Przy okazji: Mam około 178 cm wzrostu i ważę około 50kg. Zastanawiałem się, czy dam radę na ramie 13"?

Czekam na odpowiedzi :)

Napisano

hmm, znajomy ma tą Kone tylko, że w pomarańczu, jeździłem, macałem i moge polecić z czystym sumieniem. Na żywo prezentuje się lepiej, cóż mocna rama.

Napisano

Oczywiście, że dasz rade na 13" ;) co do tych rowerów... wolałbym Mongoose, ale nie pamiętam czy Mongoose Hardball jest z cr-mo czy alu. Jak dla siebie, bym brał coś cr-mo, ale to moje zdanie; )

Napisano

Oczywiście, że dasz rade na 13" ;) co do tych rowerów... wolałbym Mongoose, ale nie pamiętam czy Mongoose Hardball jest z cr-mo czy alu. Jak dla siebie, bym brał coś cr-mo, ale to moje zdanie; )

Z tego co widziałem na necie, to obydwa rowery mają aluminiowe ramy.

Widzę, że zdania na razie są podzielone, liczę na jeszcze jakieś opinie :)

Napisano

Także dla siebie bym poszukał coś innego ;) Jakiegoś NS, octanone albo destro. I oczywiście 13" na kołach 24"

Chciałem się dowiedzieć jeszcze w czym taka ramka cr-mo jest lepsza od alu?

Jeżeli chodzi o jakiegś NS, to miałem ten sprzęcik na oku: NS Metropolis. Jeżeli byś mógł to napisz, czy byłby to lepszy wybór i dlaczego. :)

Napisano

Powiem tak, rama cr-mo według mnie rzadziej pęka, a jeżeli nawet pęknie, to nawet sobie ją w domu pospawasz, a alu nie bardzo, bo nie każdy ma w domu TIG'a ;) I jeszcze jedno, jeżeli chcesz DJ'a to szukaj pod QR20, ponieważ pod miękką oś pękają na boosterze ;) A ogólnie rower fajny, siadł by ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...