Hasz Napisano 25 Kwietnia 2011 Napisano 25 Kwietnia 2011 Witam wszytskich. Pierwszy raz na tym forum... a więc zacznijmy. Znalazłem 2 rowerki na allegro i nie wiem, który wybrać. Zbytnio się nie znam, będzie to mój pierwszy rower do streetu/dirtu. Mianowicie są to te dwie sztuki: Mongoose Hardball oraz Kona Shred. Nie przejmujcie się, że aukcja z Hardballem się zakończyła, dogadałem się ze sprzedawcą poza nią . Przy okazji: Mam około 178 cm wzrostu i ważę około 50kg. Zastanawiałem się, czy dam radę na ramie 13"? Czekam na odpowiedzi
vaude Napisano 25 Kwietnia 2011 Napisano 25 Kwietnia 2011 hmm, znajomy ma tą Kone tylko, że w pomarańczu, jeździłem, macałem i moge polecić z czystym sumieniem. Na żywo prezentuje się lepiej, cóż mocna rama.
Pysiek Napisano 26 Kwietnia 2011 Napisano 26 Kwietnia 2011 Oczywiście, że dasz rade na 13" co do tych rowerów... wolałbym Mongoose, ale nie pamiętam czy Mongoose Hardball jest z cr-mo czy alu. Jak dla siebie, bym brał coś cr-mo, ale to moje zdanie; )
Hasz Napisano 26 Kwietnia 2011 Autor Napisano 26 Kwietnia 2011 Oczywiście, że dasz rade na 13" co do tych rowerów... wolałbym Mongoose, ale nie pamiętam czy Mongoose Hardball jest z cr-mo czy alu. Jak dla siebie, bym brał coś cr-mo, ale to moje zdanie; ) Z tego co widziałem na necie, to obydwa rowery mają aluminiowe ramy. Widzę, że zdania na razie są podzielone, liczę na jeszcze jakieś opinie
Pysiek Napisano 26 Kwietnia 2011 Napisano 26 Kwietnia 2011 Także dla siebie bym poszukał coś innego Jakiegoś NS, octanone albo destro. I oczywiście 13" na kołach 24"
Hasz Napisano 26 Kwietnia 2011 Autor Napisano 26 Kwietnia 2011 Także dla siebie bym poszukał coś innego Jakiegoś NS, octanone albo destro. I oczywiście 13" na kołach 24" Chciałem się dowiedzieć jeszcze w czym taka ramka cr-mo jest lepsza od alu? Jeżeli chodzi o jakiegś NS, to miałem ten sprzęcik na oku: NS Metropolis. Jeżeli byś mógł to napisz, czy byłby to lepszy wybór i dlaczego.
Pysiek Napisano 27 Kwietnia 2011 Napisano 27 Kwietnia 2011 Powiem tak, rama cr-mo według mnie rzadziej pęka, a jeżeli nawet pęknie, to nawet sobie ją w domu pospawasz, a alu nie bardzo, bo nie każdy ma w domu TIG'a I jeszcze jedno, jeżeli chcesz DJ'a to szukaj pod QR20, ponieważ pod miękką oś pękają na boosterze A ogólnie rower fajny, siadł by
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.