Skocz do zawartości

[Wycieczka]7 Maj Katowice - ...

MlodyBarney

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie mam odnośnie week majowego planuje ktoś gdzieś jechać w jakiś dzień? Bo samemu to wiadomo:(

Teraz w sobotę ( 30-go kwietnia ) jedziemy na wycieczkę z Krakowa do Trzebini,dojazd do Krakowa pociągiem.Nie znam jeszcze szczegółów,ale wkrótce będę wiedział więcej.Śledz wątek "wapólna jazda katowice-Pszczyna"

Nie odzywałem się bo czekałem na propozycje innych bikerów,ale jak widze nikt nie ma żadnej propozycji.W związku z tym ja jadę 7-go z Żarek Letnisko do Żąbkowic - ale myślę że przedłużę tę wycieczkę do samych Katowic.Mniej więcej wyjdzie około 100 km.Trasa będzie mieszana,trochę leśnych dróg i będzie też asfalt.Chętnych zapraszam do wspólnej jazdy.

P.S.Warunek że nie będzie padać ;)

Nie odzywałem się bo czekałem na propozycje innych bikerów,ale jak widze nikt nie ma żadnej propozycji.W związku z tym ja jadę 7-go z Żarek Letnisko do Żąbkowic - ale myślę że przedłużę tę wycieczkę do samych Katowic.Mniej więcej wyjdzie około 100 km.Trasa będzie mieszana,trochę leśnych dróg i będzie też asfalt.Chętnych zapraszam do wspólnej jazdy.

P.S.Warunek że nie będzie padać ;)

ja sie pisze , zalatwilem sobie wolne w pracy , podaj o ktorej i gdzie zbiorka ?

Widzę że nie ma zbyt wielkiego zainteresowania jutrzejszą wycieczką,szkoda bo w grupie zawsze rażniej.Pogoda jutro ma być super i szkoda zmarnować taki dzień :).Trudno w takim razie pojedziemy we dwójkę.Pozdrower.

Witam!

Koledzy czy to jest pociąg z Katowic do Żarek (odjazd Katowice 8:33 w Żarkach o godz 9:46)?

Mam nadzieję, że uda mi się z Wami spotkać, choć lekko zmodyfikuję plan sobie. Przyjadę do Żarek już na rowerze. Jeżeli mogę dołączę do Was i spotkamy się w Żarach ok 9:50 na stacji. Może tak być?

Witam!

Koledzy czy to jest pociąg z Katowic do Żarek (odjazd Katowice 8:33 w Żarkach o godz 9:46)?

Mam nadzieję, że uda mi się z Wami spotkać, choć lekko zmodyfikuję plan sobie. Przyjadę do Żarek już na rowerze. Jeżeli mogę dołączę do Was i spotkamy się w Żarach ok 9:50 na stacji. Może tak być?

pewnie ze mozesz dolaczyc tylko wez pod uwage ze my to spacerowym tempem jezdzimy , wg rozkladu to rzeczywiscie pociag ma byc na stacji Zarki-letnisko o 9:46 , ale o ktorej bedzie tego to juz nie wiemy

Witam!

Nie ma sprawy,chcesz sobie nakręcić więcej kilometrów - rozumiem :).Wyliczyłem że z Żarek do Katowic będzie około 100 km,mnie to wystarczy bo mało trenowałem.Pogoda sami wiecie jaka była,poza tym praca i inne obowiązki.Nie bez znaczenia jest też mój zaawansowany wiek :).To tak jak w dowcipie - Spotkało się dwóch dziadków i jeden zaczął wspominać lata młodzieńcze.Kiedyś jak pomyślałem o jakiejś fajnej lasce to odrazu wszystko stało na baczność.teraz myślę i myślę ale głowa już nie ta....:).Ma ktoś z kolegów mapę Jury Krakowsko Częstochowkiej ?.

Byłem dzisiaj w Empik-u,była wprawdzie mapa jury a nawet dwie - tz Jury południowej i pónocnej.Niestety nie było na tych mapach początku ani końca wycieczki :).Ja mam w telefonie Google maps,jak się zgubimy zawsze można sprawdzić gdzie jesteśmy.Myślę że nie będzie tak żle.Mam też wydrukowany cały opis trasy w razie wątpliwości zawsze można zerknąć.

tzn ja nie mam tylko konca trasy od miejscowosci Hutki Kanki do Zabkowic , no i mam nawigacje samochodowa i piesza w telefonie wiec nie zgubimy sie

aha na placu wolnosci masz super ksiegarnie z mapami , empik sie przy niej kryje

Witam!

Będziemy wysiadać na stacji Żarki-Letnisko tak abyśmy się nie szukali :).Do zobaczyska jutro :)

Dzięki Grzegorz za super wycieczkę,przekaż podziekowanie równiez dla Patryka.Dzisiaj na liczniku pykneło 103 km,w tym 45 km w terenie.Umeczyłem się dzisiaj jak diabli,miałem chwile słabości i zwątpienia.Jura to nie przelewki,podjazdów tam więcej niz zjazdów :).teren piaszczysty po którym ciężko się jedzie,a czasami nie da się jechać wogóle.Zamki Mirów Bobolice i Pozdamcze zdobyte :).Szkoda że frekwencja nie dopisała,no ale we trójkę też było super.Następna wycieczka którą planuje to Wisła przez Pszczynę Goczałkowice itd.

Link do trasy którą dzisiaj jechaliśmy - http://www.navime.pl/trasa/2164

Ja rowniez Ci dziekuje , ale mam dosyc jura to takie male beskidy a przy sciezkach piaskowych moze nawet niektore odcinki sa trudniejsze.

Janek , ale dalismy rade i to sie liczy , mnie licznik pokazal 122km i nie pobilem rekordu z poprzedniej wycieczki jednak ta byla o wiele bardziej trudniejsza.

Teraz do Wisly hehe

Witajcie!

Super, że udało się Wam zrealizować plan. U mnie oczywiście w pracy zmiany. Ale nie próżnowałem. Udało mi się wyskoczyć na rower i pyknęło nawet 84km. Trasa: Bytom-Chorzów-Katowice-Kochłowice-Mikołów-Gliwice-Wieszowa-Zabrze-Bytom. Dobrze, że pogoda Wam dopisała. Do Wisły jaki termin planujesz?

Witajcie!

Super, że udało się Wam zrealizować plan. U mnie oczywiście w pracy zmiany. Ale nie próżnowałem. Udało mi się wyskoczyć na rower i pyknęło nawet 84km. Trasa: Bytom-Chorzów-Katowice-Kochłowice-Mikołów-Gliwice-Wieszowa-Zabrze-Bytom. Dobrze, że pogoda Wam dopisała. Do Wisły jaki termin planujesz?

prawdopodobnie we wtorek , wszystko zalezy od tego czy dostane wolne w pracy , no chyba ze bedzie kto inny chetny na wyjazd z Jankiem

super, że wam się udało. Ostatnio nie mam czasu na wypady dłuższe niż 3-4 h :(

Obecnie skupiam się na ostrych treningach do porzygania co by to na podjazdach dawać czadu :)

Muszę przemęczyć maj, a od czerwca każdy weekend ( o ile nie będzie padało żabami ) wypady na dłużej.

Tak więc przejedziemy jeszcze nie jedną trasę.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...