MlodyBarney Napisano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 No to zakładam nowy temat;) 7 Maja, niech każdy proponuje swoją trasę i niech nie będzie krótsza od poprzedniej:D hehe...;P Moja propozycja jak już zapewne każdy może się domyślić to Katowice - Wisła (nie znam drogi) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moloch89 Napisano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 Częstochowa-Kraków szlakiem Orlich Gniazd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MlodyBarney Napisano 26 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Super Pomysł! ale to koło 200km:) ale ja się pisze:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cymmes Napisano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Witajcie! Proponuję Chorzów - Jezioro Turawskie. Trasa na ok +- 100km w jedną stronę. Stosunkowo małe natężenie ruchu. Można też pomyśleć nad trasą: Chorzów-Ruda Śl.-Rybnik-Chałupki (Granica Państwa)-przejazd Czechami i wjazd do kraju w Marklowicach-Jastrzębie Zdrój-Żory-Mikołów-Chorzów. Całość trasy +- 175km. Można dołączyć do Ekipy? :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorzkm Napisano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 ja chetnie wybralbym sie na jure , raczej asfalt mi nie lezy , nie mam pojecia jaka trasa bo nigdy na rowerze tam nie bylem . No , ale rozwaze kazda trase , ktora w wiekszosci km bedzie prowadzila sciezkami lesnymi , gorskimi czy polnymi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mordiz Napisano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Wolę unikać asfaltów. Fajnie, że km lecą szybciej , ale bezpieczeństwo przede wszystkim. Szczególnie jak będziemy jechać większą grupą. Można rozważyć wyjazd ok 150km w jedną stronę i powrót pociągiem. Jeśli znak ktoś ciekawą trasę to się nie krępować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ursusek Napisano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Moja propozycja jest następująca.Mam wprawdzie rower na asfalt,ale nie wszyscy koledzy lubią drogi asfaltowe,względy bezpieczeństwa,spaliny itd.Aby wszyscy byli szczęsliwi pojedzmy pociągiem do Zawiercia,potem do Ogrodzieńca.Na miejscu jest mnóstwo rowerowych szlaków.Może zróbmy jakąś pęltę - ospowiednio długą i wróćmy wieczorem do Zawiercia skad pociągiem wrócimy do domu.Rajcuje mnie wycieczka z Częstochowy do Krakowa szlakiem orlich gniazd,nigdy nie zrobiłem tej trasy.Jak ta wycieczka miałaby przebiegać ?,asfalt czy teren ?.Pozdrówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 -TU- ktoś opisał tą trasę lecz jechał kilka dni ze względu na wyjazd z dziećmi. -Tu- też jest coś opisane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ursusek Napisano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Mnie się udało znależć coś takiego.Prosze się skupic na trasie NR 3 http://e.lazy.pl/x.node?id=56 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moloch89 Napisano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Rajcuje mnie wycieczka z Częstochowy do Krakowa szlakiem orlich gniazd,nigdy nie zrobiłem tej trasy.Jak ta wycieczka miałaby przebiegać ?,asfalt czy teren ?.Pozdrówki Do Częstochowy pociągiem i dalej tak jak idzie szlak http://pl.wikipedia.org/wiki/Szlak_Orlich_Gniazd Powrót pociągiem z Krakowa. Wyjdzie jakieś 170km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ursusek Napisano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Proponuję trasę orlich gniazd zaliczyć jako nastepną.Dlatego nastepną że trzeba się do takiego dystansu przygotować.Powiem szczerze że jeszcze nie czuje się na siłach aby pokonać taką odległość.Tę trasę proponuję zrobić tak w połowie maja,do tego czasu mam zamiar trenować i myślę że w połowie maja moje mięśnie zniosa taką odległość.Póki co na 7-go maja proponuję zorganizowac jakąś wycieczkę w terenie.Mój kolega i nie tylko jak zauważyłem mają ochotę zwiedzić Jurę,ja zresztą również chciałbym tam pojeżdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorzkm Napisano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Proponuję trasę orlich gniazd zaliczyć jako nastepną.Dlatego nastepną że trzeba się do takiego dystansu przygotować.Powiem szczerze że jeszcze nie czuje się na siłach aby pokonać taką odległość.Tę trasę proponuję zrobić tak w połowie maja,do tego czasu mam zamiar trenować i myślę że w połowie maja moje mięśnie zniosa taką odległość.Póki co na 7-go maja proponuję zorganizowac jakąś wycieczkę w terenie.Mój kolega i nie tylko jak zauważyłem mają ochotę zwiedzić Jurę,ja zresztą również chciałbym tam pojeżdzić. popieram , to ja juz sobie ustawie wolne w pracy na ten dzien , mnie pasuje ta trasa , ktora zaproponowales Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mordiz Napisano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Jura może być jakiś fajny dystans pyknąć. Ostatnio poszło bardzo dobrze wszystkim wiec forma jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ursusek Napisano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Trasa którą zaproponowałem wydaje się ciekawa,nigty tamtędy nie jechałem,ale miejsca zo zobaczenie wydają się ciekawe.Dystans w terenie 76 km wydaje się wystarczający,myślę że zdążymy się zmęczyć .Nie upieram się że musi to być ta trasa i żadna inna,jak ktoś zna również ciekawą to nie ma problemu.Musimy jednak coś w końcu ustalić i trase przeanalizować na mapie itp.Nie możemy bez końca tylko proponować bo wiadomo jak jest,każdy człowiek ma swoje poglądy i możemy nigdy nie osiągnąć konsensusu .Powiem tak - mnie tam każda trasa pasuje .Ważne jest również to że są chętni bikerzy którzy byli w Pszczynie,wiem że będzie sympatycznie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorzkm Napisano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Trasa którą zaproponowałem wydaje się ciekawa,nigty tamtędy nie jechałem,ale miejsca zo zobaczenie wydają się ciekawe.Dystans w terenie 76 km wydaje się wystarczający,myślę że zdążymy się zmęczyć .Nie upieram się że musi to być ta trasa i żadna inna,jak ktoś zna również ciekawą to nie ma problemu.Musimy jednak coś w końcu ustalić i trase przeanalizować na mapie itp.Nie możemy bez końca tylko proponować bo wiadomo jak jest,każdy człowiek ma swoje poglądy i możemy nigdy nie osiągnąć konsensusu .Powiem tak - mnie tam każda trasa pasuje .Ważne jest również to że są chętni bikerzy którzy byli w Pszczynie,wiem że będzie sympatycznie . przeanalizowalem trase z mapa i wydaje sie dosc ciekawa ,najpierw trasa leci drogami , mozna rozgrzac miesnie , pozniej biegnie szlakiem turystycznym gdzie mozna sie kazdego rodzaju trasy spodziewac , tak jak pisalem wczesniej , ja jestem na tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ursusek Napisano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Proszę podawać jakieś inne propozycje,może po prostu ktoś zna inną nie mniej ciekawą trasę ?.jeszcze mamy czas ustalić coś konkretnego.Możemy się umówić że powiedzmy w niedzielę poddamy różna trasy głosowaniu,ta trasa która otrzyma najwiecej głosów po prostu wygra .Będzie demokratycznie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srebrny ford Napisano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Tutaj też jest kilka ciekawych tras. http://www.it-jura.pl/pl/turystyk.php?go=szlakir Według mnie zrobienie szlaku orlich gniazd w 1 dzień nie można nazwać wycieczką. Kilka lat temu była taka impreza pod nazwą Jura Maraton i najlepsi notowali czasy ok 8 a zamykający stawkę ok 15 godzin jadąc z Krakowa do Częstochowy ok 180 km. Dodając do tego czas potrzebny na dojazd do Krakowa i powrót z Częstochowy lub ewentualnie w drugą stronę ciężko będzie wyrobić się w 20 godzinach. Najgorsze byłoby to że jedynym wspomnieniem z takiej mógłby być widok plecaka poprzedzającego cię rowerzysty. Wydaje się że w tym terenie idealna wydaje się być dobrze zaplanowana i przemyślana trasa na dystansie 70-100km. Obecnie leczę bolący nadgarstek po Pszczynie i czekam na Wasze ciekawe propozycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ursusek Napisano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Tutaj też jest kilka ciekawych tras. http://www.it-jura.pl/pl/turystyk.php?go=szlakir Według mnie zrobienie szlaku orlich gniazd w 1 dzień nie można nazwać wycieczką. Kilka lat temu była taka impreza pod nazwą Jura Maraton i najlepsi notowali czasy ok 8 a zamykający stawkę ok 15 godzin jadąc z Krakowa do Częstochowy ok 180 km. Dodając do tego czas potrzebny na dojazd do Krakowa i powrót z Częstochowy lub ewentualnie w drugą stronę ciężko będzie wyrobić się w 20 godzinach. Najgorsze byłoby to że jedynym wspomnieniem z takiej mógłby być widok plecaka poprzedzającego cię rowerzysty. Wydaje się że w tym terenie idealna wydaje się być dobrze zaplanowana i przemyślana trasa na dystansie 70-100km. Obecnie leczę bolący nadgarstek po Pszczynie i czekam na Wasze ciekawe propozycje. Trudno się z Tobą nie zgodzić że 180 km i dojazd do Częstochowy,potem powrót z Krakowa nie brzmi zbyt ciekawie.Najlepszym rozwiązaniem jest przejechać tę trasę w dwa dni.Ja akutar mam w maju urlop i nie ma problemu aby w połowie maja taką trase przebyć.Sam nie pojadę,ale jak się znajdzie chociaż jeden chętny to pojadę.Ale zostańmy przy 7 maja i Jurze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MlodyBarney Napisano 26 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Ja się dostosuje Na szlaku Orlich Gniazd znam okolice od Smolenia, Bydlin i tamte okolice w miarę (Połowa mojej rodziny stamtąd pochodzi). Dla mnie nie ma różnicy czy asfalt czy ścieżki lecz jak jedziemy większą grupą może być to niebezpieczne i wtedy trzeba było się podzielić na parę grupek...:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 To ja wam proponuję pociąg lub ( na bajkach ) do Olkusza dalej Do Rabsztyna tu wbijacie na czerwony orlich gniazd ( rowerowy lub pieszy pieszy trudniejszy ale i ciekawszy moim zdaniem ) i lecicie do Częstochowy na pociąg.Jak byście jechali w niedzielę to bym się z wami zabrał a tak zrobię sobie tę trasę w weekend majowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MlodyBarney Napisano 26 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Andi jak coś daj znać kiedy, gdzie jedziesz... Week majowy mam wolny i nudny więc może wybiorę się z Tobą...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 A może do Krakowa pociągiem i potem Częstochowa a z niej do Katowic i rozbić to na dwa dni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ursusek Napisano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 A może do Krakowa pociągiem i potem Częstochowa a z niej do Katowic i rozbić to na dwa dni? Mnie to pasuje,ale jak znam życie to niektórym kolegom trudno będzie o wolny cały weekend,wiadomo - praca i inne obowiązki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MlodyBarney Napisano 27 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Pytanie mam odnośnie week majowego planuje ktoś gdzieś jechać w jakiś dzień? Bo samemu to wiadomo:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Ja jadę w Beskidy ale na cały weekend czyli od soboty do wtorku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.