Skocz do zawartości

[1500-1600zł] MTB

Mge

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, W przeciągu kilku dni chce kupić rower do 1500-1600zł nowy nie używany.

Mam 184cm wzrostu więc rozumiem, że rama 19-20.

Interesuje mnie rower MTB na raczej lekkie drogi asfalt szutr i trochę lasu. Bez szału i raczej nie góry. Nie potrzebuje nie wiadomo jakiego roweru raczej praktyczność i cena do mnie przemawia.

Zastanawiałem się nad tymi dwoma modelami.

http://www.rowerzysta.pl/mtb/rower-gorski-merida-matts-tfs-xc-100-v-2010.html

http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/revel.3/7730/45610/

Jeżdżę dużo nawet bardzo do pracy i wolnym czasie coś bardziej rekreacyjnie. Jakieś 100-200km tygodniowo.

Interesuje mnie rower do 1500-1600zł. Nie za drogo ale już nie z niższej półki.

Może jakieś inne firmy i modele.

Dzięki za pomoc. :)

Wiem, że tarcze czy coś takiego w takiej cenie to nawet nie szukałem tylko V-brake.

Pozdrawiam

Napisano

Z dwóch podanych przez Ciebie rowerków osprzętowo lepiej wypada Merida. Co do wyboru wszystko zależy od tego czy chcesz kupować w sklepie czy przez internet, bo w tym drugim przypadku możliwości jest dużo więcej. Kupno w sklepie to zawsze ten plus że rowerek możesz oglądnąć na żywo i się do niego przymierzyć. W tej cenie to raczej nastaw się raczej na Kross`a lub Mbike bo reprezentują najlepszy stosunek jakości do ceny. Warto przeglądnąć obecne tematy na forum :thumbsup:

Napisano

Gianta sobie odpuść, kiepski model wybrałeś. Merida jest ok, ale zanim zakupisz to bym się spytał, czy w ogóle mają ten model, bo jak ja do nich słałem maile to się okazywało, że nic ze starszych roczników im nie zostawało...

Od siebie zaproponuję Krossa Level A2 z 2010r oraz Unibike Evolution i M-Bike Renegade, oczywiście ze starszego rocznika.

Napisano

Mam dwa dobre sklepy w rodzinnej miejscowości a jak nie to w KRK można sporo znaleźć. na razie jestem na etapie jazdy próbnej w sklepach :) Tam sprawdzam rower, który mi się spodobał jazda próbna i tekst no to się odezwę w przeciągu kilku dni. tak sprawdzam modele :) Kupie na necie bo nawet pierwszy przegląd płacąc z własnej kasy można zaoszczędzić. Mają go. Dlatego napisałem. Na nim tzn Meridzie nie jeździłem tylko Giant i Kross V6 tymi się zainteresowałem męcząc sprzedawców. Mówisz A2 i unibike a cenowo i sprzętowo jak to wygląda? A Mbike ? Jakie modele?

Napisano

Krossa V6 i wszystkie inne hexagony sobie odpuść, nie warto. A2 z 2010r są nawet na Deore i z amorkiem Suntour XR, jeśli uda Ci się takiego znaleźć to warto zainwestować, zresztą nawet z napędem Alivio moim zdaniem warto. Unibike Evolution z roku 2009 i 2010 sprzętowo też wypadają przyzwoicie w stosunku do ceny. Co do Mbike'a to tutaj polecałbym model Renegade minimum 0.4 choć ciężko znaleźć starszy rocznik w przyzwoitej cenie.

W przypadku Krossa powinieneś spokojnie zmieścić się w budżecie i jeszcze Ci zostanie ;)

rower Pierwszy raz widzę ten rower i jestem pozytywnie zaskoczony :) Bardzo fajny rower.

Faktycznie bardzo ciekawa propozycja. Dosyć wysokie komponenty Srama, amortyzator nie najgorszy, tym można się zainteresować.

http://allegro.pl/kross-level-a2-17-deore-xt-super-gratis-zobacz-i1564501210.html - szkoda, że rama tylko 17,5", ale o takim czymś pisałem...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...