scirocco Napisano 25 Kwietnia 2011 Napisano 25 Kwietnia 2011 Kolejny temat który byćmoże pomoże doprowadzić mi rower do stanu pełnej używalności. Mam w nim zainstalowany amortyzator rock shox Pike, jest w dobrym stanie poza wlasnie pokretłem Turn które jest pęknięte i chyba nie działa. Nie znalazłem w necie sklepu gdzie oferowaliby tą część, pomyślałem, że może postaram sie je skleić. Problem w tym, że nawet nie wiem czy to pcv czy abs i nie wiem jakiego kleju użyć. A może ktoś ma podobne pokrętło?
bodziekk Napisano 25 Kwietnia 2011 Napisano 25 Kwietnia 2011 http://www.forumrowerowe.org/topic/87798-amortyzator-przod-rock-shox-pokretlo-u-turn/page__p__852694__fromsearch__1#entry852694
djwiocha Napisano 27 Kwietnia 2011 Napisano 27 Kwietnia 2011 Wiesz co? Mam ten sam problem i dzisiaj idę do mojego skromnego warsztaciku ze starą korbą na kwadrat, oczywiscie po to zęby ja pociąć i zrobić sobie ładne Alu pokrętło. Powinno sie udać bo mam troszę władzy w rękach i zdolności manualnych. Mam jeszcze pytanie do ciebie. Czy amorek ci sie nie opuszczał jak miałeś kompletne pokrętło z kulkami i sprężynami? Bo jak ja teraz jeżdzę bez pokrętła i kulek to zapada sie jak ja nie mogę, czasem po jakimś lekkim skoku potrafi sie schować z 1cm, a jak potem nie zauważe to się tak chowa i po pewnym czasie mam 85mm. Tylko zę ja mam Torę.
scirocco Napisano 27 Kwietnia 2011 Autor Napisano 27 Kwietnia 2011 Jeżdże z pokrętłem, które jest pęknięte i chyba nie działa, nie wiem nawet czy są pod nim te kulki bo nie wykrecałem nie mając nowego. Co to zapadania to nic takiego nie zauważyłem, amortyzator działa normalnie. W Harfie pokrętło aluminiowe kosztuje 49zł, chyba odpuszcze.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.