Skocz do zawartości

[street] bmx czy mtb?

klakier70

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Każdy lubi co innego ja wole MTB jak przejechałem się na BMX kolegi to ledwo umiałem na tym jeździć. Pewnie kwestia przyzwyczajenia, ja od początku byłem zajarany MTB, więc tak wybrałem. To jest indywidualna sprawa, najlepiej się przejechać tym i tym i wybrać.

Napisano

Koledze chodzi o co innego, bynajmniej takie mam wrażenie. Do streetu nie nada się ani bmx, ani tym bardziej rower MTB z reguły rozumiany jako rower xc.

Napisano

Ja street od zawszę kojarzę z MTB, BMX i trickami no ale jeśli na tym forum to co innego to sory za pomyłkę.

Napisano

Myślę, że to będzie odpowiedni filmik, już chyba wszystkim znany "opisujący" street, w mojej opinii, jeżeli głupio gadam, to pokasujcie moje posty :P

;)

Marnie w tej roli widzę bmxa, jak i "typowy" rower mtb :)

Napisano

Danny jeździ na trial'ówce a ten filmik to przynajmniej dla mnie bardziej połączenie właśnie trialu ze streetem.

MTB wygląda tak :

0_513c8_3a4efb64_L.jpg

Napisano

Wystarczy spojrzeć na samą geometrię ramy by stwierdzić że ten dexter sie nie nada, a bmx za 400 zł tez kiepsko za te pieniądze się nie kupuje roweru do streetu ja swój MTB w większości na używanych częściach wydałem 1,5 k. Na Twoim miejscu szukałbym używek na allegro za 800 zł może coś wyrwiesz.

Napisano

Tak no dexter... Już widze te spin bary na nim... Już bym wolał BMX używkę za 400 zł jakąś lepsza(w sensie średnią).

Napisano

hmm mozna powiedziec ze aktualnie cisne na dexterze i nie jest zle ( tyle ze wyslany do serwisu bo hample rozdupcone ) i ale jest mozliwos kupienia od kumpla amura(suntour xcr) lub bmx

ale chyba skorzystam z bmx i zobacze co sie stanie pozniej :D

Napisano

Michal93 - Wystarczy wejść na forum z tematyką streetu i tam określeniem MTB każdy ma na myśli taki rwr. To że Tb to nie pasuje to już nie moja sprawa a co do autora i jego wyboru to albo się zabijesz albo zaczną Ci padać części jak zapałki przy nauce nawet głupiego bunny hopa i się zniechęcisz.

Napisano

No tak... Co to za forum z ciekawości? ;)

MTB jak sama nazwa wskazuje Moutain Bike - rower górski. Jeżeli Ty chcesz na single speedzie i sztywnym widelcu wybrać się np w góry - proszę bardzo, a jak daleko zajedziesz to już zależy tylko od Twoich indywidualnych preferencji :)

Pozdrawiam :)

Napisano

Czy ja źle czytam ? - troll, ten twój obrazek to dla Ciebie mtb ?. To gratujuję bo mtb to rower górski !. Co do streetu to poczytajcie coś o Krossie sign ds.

Napisano

Kross sign ds to dla Cb streetówka ? Ja wiem co oznacza skrót MTB ale w tej dziedzinie przyjeło się już MTB STREET i nie musicie się wymądrzać bo takie po prostu jest nazewnictwo bez względu na to co ten skrót oznacza. Dla ciekawskich forum o którym wspomniałem to bikeaction. I tak w ogóle jakie góry skoro od początku jest mowa o streecie ? ps. Trool, nie troll. Kiepsko rozumujesz.

Napisano

@Michal93 Strasznie wąsko patrzysz na kolarstwo górskie, czyli właśnie M(oun)T(ain)B(iking). Street czy też Urban to jedna z dyscyplin kolarstwa górskiego (wywodząca się zresztą z BMX), a z tego powodu takie "wyspecjalizowane" rowery też trzeba nazywać rowerami górskimi, podobnie jak rowery do Trialu (tak, te które nie mają siodełka i wyglądają jakby je sprasowali).

Napisano

Ok, niech wam będzie... Ale dobrze celowałem, autor wątku podał rower typowo rozumiany jako górski - więc to co napisałem klakierowi było w 100% trafione, bo akurat author dexter się bardzo średnio nadaje ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...