Hubercik Napisano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 Mam pewien problem. mam krzywy wozek w sramie x9 i jest to chyba spowodowane luzem na korpusie, widoczne na obrazku:. Wozek jest krzywy w dolnej części(przy dolnym kółku). Mam tez nie dokonca wkręcona tą przerzutke wiec moze to byc od tego?? Prosze o odp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 25 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 Na sworzniach nie mam luzu bo przerzutkę mam nową natomiast zaobserwowałem niewielki luz na głównej śrubie mocującej i tez mam wrażenie ze jest lekko nachylona do wewnątrz jednak u mnie nie mam z tym żadnych problemów ze zmiana biegów. Dlaczego masz nie do konca wkreconą ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubercik Napisano 25 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 sruba sie wyjezdza... a to od tego moze byc??? ale to jest sztywne i sie nie rusza. I jest dosc mocno skrzywiony w strone szprcyh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 25 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 Możesz mieć krzywy wózek albo hak w ramie przyjrzyj sie uważnie pod kątem tych wytycznych bo musiał być mieć sowite luzy na pantografie zeby sie tak wózek wychylił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 Nie do końca wkręconą śrubę mocującą przerzutkę ? Jeśli wkręciłeś ją krzywo to nic dziwnego że uszkodziłeś gwint, więc nie da się dokręcić , jeśli śruba jest wkręcona krzywo w hak to cała przerzutka jest krzywo. Pewnie sprawę załatwiła by wymiana haka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubercik Napisano 25 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 hak mam zintegrowany i jest prosty..przerzutka prosto jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 sruba sie wyjezdza... a to od tego moze byc??? To ja się pytam, co to niby znaczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubercik Napisano 25 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 napisalem ze sruba sie wyjezdza i dlatego nie wkrece przerzuty do konca.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 Nie rozumiem co to znaczy "sruba sie wyjezdza" może jestem tępy, ale raczej nie jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 25 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 Jak wyżej tez tego nie chwytam jakoś specjalnie ... Może sproboj na okrętke opisowo wyjaśnić o co kaman ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubercik Napisano 25 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 nie ma to znaczenia... tam gdzie sie wsadza imbus to tam sie jezdzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 Tzn. roz######iłeś gniazdo imbusa i nie możesz wkręcić śruby ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubercik Napisano 25 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 no jakos troche xd] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 25 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 Nie łatwiej i przejrzyściej było napisać ze klucz sie kreci a śruba stoi czy coś ... Poza tym nie wielka tragedia śrube mozna dokupić, Nawet jak masz chęć to alu czy tytan co by lżej było aha i kup porządny klucz bo tam z tego co sie orientuje nie ma śruby z plasteliny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubercik Napisano 25 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 juz raz probowalem zmieniac w shimano deore xt... i sprezyna wyskoczyla i w ogóle.. masakra... ale w sramie nie ma sprezyny tam chyba?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 Nie, tam gdzie śruba mocująca przerzutkę do haka nie ma żadnej sprężyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 W mojej tez występują luzy w tej części którą zaznaczyłeś i nie tylko(-:. W niczym to nie przeszkadza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubercik Napisano 25 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 aha... Dobra panownie... zamieszanie zrobilem. Popatatrzylem a nia dluzej i siedzi krzywo... Tylko nie wiem czy ją rusze wgle... Przez ta srube Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 25 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 Jak by co ja u siebie kiedyś zjadłem gwint w ramie i jak chcesz to sie odezwij to ci pokaże jak to naprawiałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubercik Napisano 26 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Pukulus. Oczyść szkrzynkę pocztową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubercik Napisano 27 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Puklus.. .Wyslij mi Pw jak to zrobic jak mozesz... Bo do cb nie moge. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerelo97 Napisano 11 Maja 2011 Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Ja bym to zrobił ###### ###### ###### ######ac ###### hubercika ###### Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onkiel Napisano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 odgrzeje troche temat, czy sruby mocujace przerzutke do haka w sram sa identyczne czy kazdy model ma inna? gdzie mozna kupic srube do przerzutki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.