Skocz do zawartości

[przerzutka]Sram x9 luz korpusu

Hubercik

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pewien problem. mam krzywy wozek w sramie x9 i jest to chyba spowodowane luzem na korpusie, widoczne na obrazku:36551229027555186924.jpg. Wozek jest krzywy w dolnej części(przy dolnym kółku). Mam tez nie dokonca wkręcona tą przerzutke wiec moze to byc od tego?? Prosze o odp.

• Mod Team

Na sworzniach nie mam luzu bo przerzutkę mam nową natomiast zaobserwowałem niewielki luz na głównej śrubie mocującej i tez mam wrażenie ze jest lekko nachylona do wewnątrz jednak u mnie nie mam z tym żadnych problemów ze zmiana biegów.

Dlaczego masz nie do konca wkreconą ??

Nie do końca wkręconą śrubę mocującą przerzutkę ?

Jeśli wkręciłeś ją krzywo to nic dziwnego że uszkodziłeś gwint, więc nie da się dokręcić , jeśli śruba jest wkręcona krzywo w hak to cała przerzutka jest krzywo.

Pewnie sprawę załatwiła by wymiana haka.

• Mod Team

Nie łatwiej i przejrzyściej było napisać ze klucz sie kreci a śruba stoi czy coś ... Poza tym nie wielka tragedia śrube mozna dokupić, Nawet jak masz chęć to alu czy tytan co by lżej było :P aha i kup porządny klucz bo tam z tego co sie orientuje nie ma śruby z plasteliny.

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...