jo_jacek Napisano 10 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 Jakis czas temu do tyłu zakupiłem sobie okładziny accenta za 9zł byłem z nich zadowolony do dziś... jadac słyszałem od jakiegos czasu dziwny odgłos przy hamowaniu. Przy zjeździe sie wkurzyłem i zatrzymałem patrze widze coś srebrnego. Wyjałem imbusa nr 5 strzasnałem to i co ? dalej ten dźwięk.. - rozszczepiłem v'ke i " :shock: :-o " widze na klocku w srodku metal no to go wydrapałem elegancko i została mi dziórka o srednicy 3 a glebokosci z 2-3 mm. jestem zawiedziony bardzo ceniłem (i cenie) sobie polska firme Accent ale niepomyslałbym ze mogą strzelić taką gafe.. jeszcze obręcz jest nowa.. :mrgreen: na szcescie niewidze jakiegos widocznego wżreu z tego powodu.. p.s tak z ciekawosci - myslicie ze gdyby mi zjadło więcej lub bardzo dużo obreczy to mogłbym ich prosic o jakies dofinansowanie do nowej czy wogóle pokrycie zakupu nowej etc. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 10 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 p.s tak z ciekawosci - myslicie ze gdyby mi zjadło więcej lub bardzo dużo obreczy to mogłbym ich prosic o jakies dofinansowanie do nowej czy wogóle pokrycie zakupu nowej etc. ? A co chcesz z powrotem przymocować ten metal tam? :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafaello Napisano 10 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 Kumpel miał podobną sytuację ale w nowym Kellys'ie. Na drugi dzień po zakupie wyjechał na traską i na zjeździe uszłyszał pisk, zerknął i w klocku był zalany kawałek metalu. Na szczęście w sklepie od ręki wymienili mu i obręcz i klocki na gwarancji. Spróbuj właśnie reklamować te klocki oraz wymianę obręczy w sklepie gdzie je kupiłeś. Rafaello Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuxiu Napisano 10 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 miałem to samo z klckach promaxa... stymxe tam uchwyt do klocka byl niedociet dobrze czhyba i był na nim zalany klocek starło sie pół i zaczęło drzeć !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzycom Napisano 13 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 Kiedyś mi sie trafił taki kawałek w okładzinach samochodowych. Spiłowało mi ładnie tarczę. Na szczęście to było dość dawno temu, jeszcze jak mój ojciec posiadał Wartburga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 25 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2005 Kiedyś mi sie trafił taki kawałek w okładzinach samochodowych. Spiłowało mi ładnie tarczę. Na szczęście to było dość dawno temu, jeszcze jak mój ojciec posiadał Wartburga. lol a jaka firma robi rowery firmy Wartburg ?? ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krezystof Napisano 25 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2005 To ja mam z tym inny problem - okładziny lubią bardzo się wysówać gdy zaciśnie się hamulce tocząc się lekko do tyłu Z metalem jeszcze sie nie spotkałem zalanym w okładzinie... Jeszcze jakieś inne problemy z tym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 25 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2005 To ja mam z tym inny problem - okładziny lubią bardzo się wysówać gdy zaciśnie się hamulce tocząc się lekko do tyłu Z metalem jeszcze sie nie spotkałem zalanym w okładzinie... Jeszcze jakieś inne problemy z tym? Powinien być taki metal co te okładziny blokuje :> Przynajmniej ja taki mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krezystof Napisano 25 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2005 Jest, ale... No właśnie, jest to "ale"... Od czasu do czasu i tak lubi wypadać :/ W końcu jakiej to jest wielkości... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 25 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2005 u mnie zawsze ta zawleczka wchodzila tak mocna ze palcami nie szlo jej wciasnac i rpzyciskalem ja plaskim srubokretem najczesciej z zestawu rowerowego...nigdy nie mialem problemu ktory opisujesz... zawleczki masz zalozone te ktore dostales w zestawie z okladzinami czy z szufladkami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krezystof Napisano 25 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2005 Te co są z okładzinami bo innych nie mam... Czesem nwet (z przodu) to jak się rower odwrotnie postawi to sama potrafi się wysunąć do połowy :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 26 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2005 Z jednej strony ten metal złamałem - zrobiłem taki patent : miałem stara linke rowerową wzialem jeden drucik z tego, przełozyłem przez to miejsce gdzie powinien byc ten metal zawiazałem i styka :mrgreen: . Mozna nawet wziac jakis sznurek czy drucik i zawiazac na jedno wyjdzie a sprawuje sie dobrze przynajmniej jezdze tak z 3 tygodnie i niewidze problemu :> mam andzieje ze zrozumieliscie o czym mowie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krezystof Napisano 26 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2005 Hmm... będzie trzeba wypróbować ten sposób, brzmi nieźle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 26 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2005 Nie tylko brzmi ale i działa :] jak sprubujesz daj znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzycom Napisano 27 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2005 lol a jaka firma robi rowery firmy Wartburg ?? ^^ "The Fahrzeugfabrik Eisenach AG" - robili broń, Austiny, ale chyba rowerów nigdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krezystof Napisano 27 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2005 To na wiosne dopiero bo teraz i tak nie jezdze rowerem wiec nawet nie sprawdze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.