Skocz do zawartości

[okładziny] accent - znalazłem kawałek metalu wewnątrz

jo_jacek

Rekomendowane odpowiedzi

Jakis czas temu do tyłu zakupiłem sobie okładziny accenta za 9zł byłem z nich zadowolony do dziś... jadac słyszałem od jakiegos czasu dziwny odgłos przy hamowaniu. Przy zjeździe sie wkurzyłem i zatrzymałem patrze widze coś srebrnego. Wyjałem imbusa nr 5 strzasnałem to i co ? dalej ten dźwięk.. - rozszczepiłem v'ke i " :shock: :-o " widze na klocku w srodku metal no to go wydrapałem elegancko i została mi dziórka o srednicy 3 a glebokosci z 2-3 mm. jestem zawiedziony bardzo ceniłem (i cenie) sobie polska firme Accent ale niepomyslałbym ze mogą strzelić taką gafe.. jeszcze obręcz jest nowa.. :mrgreen: na szcescie niewidze jakiegos widocznego wżreu z tego powodu.. :)

p.s tak z ciekawosci - myslicie ze gdyby mi zjadło więcej lub bardzo dużo obreczy to mogłbym ich prosic o jakies dofinansowanie do nowej czy wogóle pokrycie zakupu nowej etc. ?

Kumpel miał podobną sytuację ale w nowym Kellys'ie. Na drugi dzień po zakupie wyjechał na traską i na zjeździe uszłyszał pisk, zerknął i w klocku był zalany kawałek metalu. Na szczęście w sklepie od ręki wymienili mu i obręcz i klocki na gwarancji. Spróbuj właśnie reklamować te klocki oraz wymianę obręczy w sklepie gdzie je kupiłeś.

Rafaello

• 2 tygodnie później...

Kiedyś mi sie trafił taki kawałek w okładzinach samochodowych. Spiłowało mi ładnie tarczę. Na szczęście to było dość dawno temu, jeszcze jak mój ojciec posiadał Wartburga.

lol :)

a jaka firma robi rowery firmy Wartburg ?? ^^ :);)

To ja mam z tym inny problem - okładziny lubią bardzo się wysówać gdy zaciśnie się hamulce tocząc się lekko do tyłu :)

Z metalem jeszcze sie nie spotkałem zalanym w okładzinie... Jeszcze jakieś inne problemy z tym?

Powinien być taki metal co te okładziny blokuje :> Przynajmniej ja taki mam :P

u mnie zawsze ta zawleczka wchodzila tak mocna ze palcami nie szlo jej wciasnac i rpzyciskalem ja plaskim srubokretem najczesciej z zestawu rowerowego...nigdy nie mialem problemu ktory opisujesz...

zawleczki masz zalozone te ktore dostales w zestawie z okladzinami czy z szufladkami?

Z jednej strony ten metal złamałem - zrobiłem taki patent : miałem stara linke rowerową wzialem jeden drucik z tego, przełozyłem przez to miejsce gdzie powinien byc ten metal zawiazałem i styka :mrgreen: . Mozna nawet wziac jakis sznurek czy drucik i zawiazac na jedno wyjdzie a sprawuje sie dobrze przynajmniej jezdze tak z 3 tygodnie i niewidze problemu :> mam andzieje ze zrozumieliscie o czym mowie :]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...