matpog Napisano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 Nigdy nie ważyłem roweru, może kiedyś wskoczę z nim na wagę, żeby wiedzieć, mniej więcej, orientacyjnie, ale daleko mi do rozbierania i ważenia każdej części z osobna. Rama: alloy 7005-T4/T6 triple butted super-light Widelec: RST F1rst Air 100mm Stery: FSA 1-1/8" semi-integrated head set w/conical spacer Korba: Shimano M442 44/32/22T*170/175mm Przerzutka (tył): Shimano XT M772 shadow Przerzutka (przód) Shimano Deore Kaseta: Shimano HG50 9sp 11-34T Łańcuch: Shimano HG53 Pedały: będą lada dzień SPD Kierownica Tranz-X 620mm 25.4 (wymiana na prostą) Mostek: IDProject 115mm 25.4 Chwyty: Herrmans Woodoo Manetki: Shimano Deore SL-M590 Siodełko: Selle Italia X2 Piasty: Shimano RM65 CL disc Obręcze: Exal ZX19 Opony: Kenda Nevegal 26*2.1 Dętki: Kenda Super Lite F/V / jakaś z Decathlonu z tyłu, nagła potrzeba Hamulce Shimano M486 180/160mm W planach do wymiany: pedały na SPD, kierownica na prostą + rogi. Foto: (jak wróci aparat to zrobię więcej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marky5 Napisano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 Hehe "Ideal" ciekawa nazwa.Całość wygląda nieżle.Czerwień zawsze jest efektowna. Maszynka w konfiguracji ze sklepu gotowy model czy sam składałeś?No i ile kosztował? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matpog Napisano 25 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 Maszynka ze sklepu, na Polske niestety nie mają dystrybucji. www.idealbikes.net -> po więcej info nt. firmy Ideal Rower kosztował niecałe 2000 zł. Myślę, że nie jest źle jak na taką konfigurację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 Ano, u nas by pewnie XCRa albo Darta wstawili za 2 tysiące . Jak zwykle, Polska bogaty kraj i u nas może być najdrożej . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matpog Napisano 30 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Nowe zdjęcia: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marky5 Napisano 30 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Maszynka ze sklepu, na Polske niestety nie mają dystrybucji. www.idealbikes.net -> po więcej info nt. firmy Ideal Rower kosztował niecałe 2000 zł. Myślę, że nie jest źle jak na taką konfigurację. No nawet jak za taką kaskę,to nie jest żle wyposażony,składany inny w tej konfiguracji wyszedł by hyba drożej. Jakieś plany co do odchudzania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matpog Napisano 1 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Na razie planów brak, może w przyszłym sezonie coś pokombinuje z kołami, wymiana piast na lepsze + lżejsze obręcze. Jak zajadę Kendy to chciałbym wymienić na Continental Race King. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.