kilerus Napisano 25 Kwietnia 2011 Napisano 25 Kwietnia 2011 Witam. Z racji że odkryłem rower na nowo tzn. znalazłem moc w sobie na wycieczki rowerowe potrzebuje kilka narzędzi do mojego sprzęciku. Konkretnie rozbija się o Obcinarke do linek oraz pancerza link klucz do odkręcania pedałów link klucz do odkręcania sterów link Chodzi mi konkretnie o pomoc w wyborze. Wskazany sprzęt z allegro. Cenowo to tak mniej więcej jak w linkach. Nie chciałbym wydawać majątku, ale nie mam zamiaru kupić czegoś co rozleci się po pierwszym użyciu. Z góry dzięki za pomoc.
Fenthin Napisano 25 Kwietnia 2011 Napisano 25 Kwietnia 2011 Potrzebne Ci typowo rowerowe narzędzia? Do pancerzy i linek wystarczą obcinaczki boczne, młotek i w przypadku pancerzy kawałek drutu do wyrównania kanaliku na link, a pancerz trzeba przeszlifować tak czy siak, do pedałów proponuję klucz płaski 15mm z Kuźni Sułkowice + jakaś rurka jako przedłużka, a do sterów skręcanych używam nastawnego (i tu niestety dobry klucz tego typu jest droższy).
kilerus Napisano 25 Kwietnia 2011 Autor Napisano 25 Kwietnia 2011 Cięcie linki poprzez obcinaczki i młotek powodują strzępienie się linki na końcach w moim przypadku :/. Co do klucza płaskiego 15mm to szerokość klucza powoduje problem z końcowym dokręceniem pedała (tak wiem codziennie nie dokręcam, ale fajnie czasami jak się coś robi to nie denerwować się, dlatego myślałem coś nad wąskim i długim typowo do pedałów rowerowych). Ot po prostu chciałbym coś zakupić w ludzkiej cenie do ogarnięcia roweru kilka razy w roku.
senjiro Napisano 26 Kwietnia 2011 Napisano 26 Kwietnia 2011 Polecam narzędzia z BikeHand`a: mam zarówno obcinaczki (koszt około 50zł) jak i klucz do pedałów (25zł). Przez wiele lat stosowałem różne patenty i wierz mi że obcinaczki to błogosławieństwo. Nie bawisz się w żadne tłuczenie młotkiem, zawsze równo i bez problemu przecięte, nic się tez nie strzępi, ani nie rozwarstwia. Z kluczem do pedałów podobnie, w szczególności że jest wąski i wykonany z dobrej jakości stali, przez co odkręcisz nawet najbardziej zapieczony pedał.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.