bialyRycerz Napisano 25 Kwietnia 2011 Napisano 25 Kwietnia 2011 Czy z czegoś takiego uda się zrobić fixed gear? Nie mam dostępu do żadnej innej ramy na razie, a zapytać nie zaszkodzi. To baardzo stary Romet.
Corratec Napisano 25 Kwietnia 2011 Napisano 25 Kwietnia 2011 Jak się uprze to da radę, tylko czy jest sens pakować kasę w taką ramkę :?
Konik Napisano 25 Kwietnia 2011 Napisano 25 Kwietnia 2011 Ostre można zrobić z każdej ramy jaką tylko znajdziesz. Najwyżej może sprawić Ci to trochę problemów. Na tej możesz spokojnie zrobić, ale zadaj sobie proste pytanie - czy chcesz mieć ostre z geometrią roweru po dziadku?
angelo105l Napisano 25 Kwietnia 2011 Napisano 25 Kwietnia 2011 Złożyć ostre na tej ramie da się jak najbardziej. Jednak ma ona przynajmniej dwa poważne minusy. Już pomijam geometrie i to, że chyba coś tam jest krzywe. Słabym punktem są tylne haki które lubią się krzywić, rozginać a nawet pękać. Przekleństwem może okazać się jednak mufa suportu, w którą nie wstawisz nic innego niż masz teraz. Plusem jest przednia zębatka na szeroki łańcuch;) Ostry na tej ramie może się idealnie nadać do jeżdżenia po bułki, nic poza tym.
bialyRycerz Napisano 25 Kwietnia 2011 Autor Napisano 25 Kwietnia 2011 Wywiozłem na złom. Jutro jadę do znajomego, może opchnie mi kolarzówkę. Wtedy zapostuję zdjęcia.
bialyRycerz Napisano 11 Maja 2011 Autor Napisano 11 Maja 2011 http://fixedgear-bicycle.blogspot.com/ <--- kontynuacja!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.