Skocz do zawartości

[rower] Lapierre Tecnic 500 vs KTM Ultra Fire

sabajan

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Co sądzicie o tych roweruch? Oba w podobnej cenie tj ok 3100zł. Szukam roweru w teren, czasem moze jakiś maraton. Mam 185 cm, 80 kg wagi.

Pozdrawiam

Lapierre

KTM

Napisano

W sumie klasowo są identyczne.Lapierre ma amora Rock Shox jakby nie było marka i logo :thumbsup: choć z tego co wiem amortyzatory Santour też obecnie całkiem w porządku.Wizualnie bardziej podoba mi się KTM,fajne malowanie i kształty rur, ma też prowadzenie linki hamulca pod górną rurą,a nie po wierzchu,ale to szczegół.Tarcza hamulca przód w KTM jest większa,więc efektywniejsze hamowanie przodem,a 80 kg wagi to już coś. :thumbsup:

Napisano
Rock Shox jakby nie było marka i logo :thumbsup: choć z tego co wiem amortyzatory Santour też obecnie całkiem w porządku.

Co to za bełkot ? co jest niby niczego sobie, ten gniot XCM ? walnij się w pałę zanim następną durnotę napiszesz.

Napisano
Co to za bełkot ? co jest niby niczego sobie, ten gniot XCM ? walnij się w pałę zanim następną durnotę napiszesz.

Zgadzam się z Rulez, sam miałem początkowo XCM, i większego syfu nie ma. Można powiedzieć że nie pracuje wogole na takich średnich nie równościach. Pod większymi już tam się coś ruszy, wreszcie pękła blokada, później zaczął łapać luzy i wylądował w piwnicy :)

Co do tych dwoch rowerów to zdecydowanie Lapierre ;) I chyba kolejny co patrzy pierwsze na wygląd a nie na osprzęt, lecz może sie mylę ;)

Napisano
I chyba kolejny co patrzy pierwsze na wygląd a nie na osprzęt, lecz może sie mylę:)

Mylisz się :icon_wink: Pytam o te akurat modele, ponieważ byłem jak na razie w jednym sklepie we Wrocławiu i sprzedawca je polecał, jako że uznane marki, z tradycjami no i osprzętowo bardzo przyzwoite. Na temat rowerów nie mam zbyt dużej wiedzy, dlatego Was pytam. Zresztą idąc do sklepu myślałem raczej o czymś do max 2000zł,ale wiadomo jak to sprzedawcy ... :) Tym bardziej,że sam rower to nie wszystko, jakiś kask, buty, najprostsze klucze, zapasowa dętka...zbierze się. Tak jak napisałem na początku, szukam czegoś do w miarę fajnej jazdy w teren, czasem może jakiś maraton dla zabawy itp. Mam ochotę pobawić się w MTB :) Jaki by nie był to raczej w grę wchodzą raty(wiec ta cena tez nie jest taka ściśle określona i ani złotówki więcej) i myślałem raczej o kupnie gdzieś na miejscu (nie ma kłopotu z gwarancją itp)

Za wszelkie uwagi i opinie będę niezmiernie wdzięczny.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...