sabajan Napisano 25 Kwietnia 2011 Napisano 25 Kwietnia 2011 Witam, Co sądzicie o tych roweruch? Oba w podobnej cenie tj ok 3100zł. Szukam roweru w teren, czasem moze jakiś maraton. Mam 185 cm, 80 kg wagi. Pozdrawiam Lapierre KTM
Mod Team sznib Napisano 25 Kwietnia 2011 Mod Team Napisano 25 Kwietnia 2011 Z tych dwóch lepszy będzie Lapierre, KTM ma strasznie nędzny amortyzator, zwłaszcza jak na cenę roweru. Pomyśl może nad Krossem Level A8, za 3,5tys. masz osprzęt o niebo lepszy niż w tych dwóch co podałeś, a ramka też niezła:\ http://allegro.pl/kross-level-a8-shimano-xt-avid-tora-sl-gratisy-i1563680560.html
marky5 Napisano 25 Kwietnia 2011 Napisano 25 Kwietnia 2011 W sumie klasowo są identyczne.Lapierre ma amora Rock Shox jakby nie było marka i logo choć z tego co wiem amortyzatory Santour też obecnie całkiem w porządku.Wizualnie bardziej podoba mi się KTM,fajne malowanie i kształty rur, ma też prowadzenie linki hamulca pod górną rurą,a nie po wierzchu,ale to szczegół.Tarcza hamulca przód w KTM jest większa,więc efektywniejsze hamowanie przodem,a 80 kg wagi to już coś.
Rulez Napisano 25 Kwietnia 2011 Napisano 25 Kwietnia 2011 Rock Shox jakby nie było marka i logo choć z tego co wiem amortyzatory Santour też obecnie całkiem w porządku. Co to za bełkot ? co jest niby niczego sobie, ten gniot XCM ? walnij się w pałę zanim następną durnotę napiszesz.
Jarek516 Napisano 25 Kwietnia 2011 Napisano 25 Kwietnia 2011 Co to za bełkot ? co jest niby niczego sobie, ten gniot XCM ? walnij się w pałę zanim następną durnotę napiszesz. Zgadzam się z Rulez, sam miałem początkowo XCM, i większego syfu nie ma. Można powiedzieć że nie pracuje wogole na takich średnich nie równościach. Pod większymi już tam się coś ruszy, wreszcie pękła blokada, później zaczął łapać luzy i wylądował w piwnicy Co do tych dwoch rowerów to zdecydowanie Lapierre I chyba kolejny co patrzy pierwsze na wygląd a nie na osprzęt, lecz może sie mylę
sabajan Napisano 25 Kwietnia 2011 Autor Napisano 25 Kwietnia 2011 I chyba kolejny co patrzy pierwsze na wygląd a nie na osprzęt, lecz może sie mylę Mylisz się Pytam o te akurat modele, ponieważ byłem jak na razie w jednym sklepie we Wrocławiu i sprzedawca je polecał, jako że uznane marki, z tradycjami no i osprzętowo bardzo przyzwoite. Na temat rowerów nie mam zbyt dużej wiedzy, dlatego Was pytam. Zresztą idąc do sklepu myślałem raczej o czymś do max 2000zł,ale wiadomo jak to sprzedawcy ... Tym bardziej,że sam rower to nie wszystko, jakiś kask, buty, najprostsze klucze, zapasowa dętka...zbierze się. Tak jak napisałem na początku, szukam czegoś do w miarę fajnej jazdy w teren, czasem może jakiś maraton dla zabawy itp. Mam ochotę pobawić się w MTB Jaki by nie był to raczej w grę wchodzą raty(wiec ta cena tez nie jest taka ściśle określona i ani złotówki więcej) i myślałem raczej o kupnie gdzieś na miejscu (nie ma kłopotu z gwarancją itp) Za wszelkie uwagi i opinie będę niezmiernie wdzięczny. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.