Skocz do zawartości

[Kontuzja] Zapalenie nadgarstków.

nanek3

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno przesiadłem się z roweru miejskiego ( merida urban 6.3), na ramkę MTB ( accent ranger) i pojawił się problem z w postaci bolących nadgarstków. Podczas jazdy bolą delikatnie, nie jest to mocno odczuwalny ból, poruszanie ręką nie sprawia mi kłopotów, ale czuję że coś jest nie tak, co pogarsza komfort jazdy. A kiedy wystawię je na działanie zimna, zaczyna boleć mocniej i boli przy poruszaniu ( wcześniej tak nie miałem). Próbowałem zakładać dodatkowo frotki żeby usztywnić nadgarstek, ale to chroniło tylko przed skutkiem mrozu. Czy problem może leżeć po stronie mostka? Ma 15 cm, kąt +/- 10 stopni, jest skierowany do dołu ( na ustawieniu w górę nie czuję roweru), a kierownica jest na linii siodełka. Nie powinienem mieć z tym kłopotów, ponieważ w zeszłym roku, przez 4 godziny jeździłem na rowerze kolegi, który miał kierownicę 5 cm niżej niż siodło i nie czułem bólu, a na moim ustawieniu pojawia się on już po pół godziny. Amortyzator ma tylko 6 cm skoku, ale jest całkowicie sprawny. Mam też chwyty które mając miększy żel w punkcie styku nadgarstków. Moje podejrzenia kierują się ku sztycy w której od ustawienia kąta siodła o jeden ząbek zależy, czy będę się lekko zsuwał z siodła kiedy nie trzymam kiery, czy też będę bezpłodny, ale nie jestem pewien czy to jest to.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...