BlackLight Napisano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Witam, Mam pytanie dotyczące roweru wymienionego w temacie mianowicie: Rower. Czy jest możliwość zamontowania do niego hamulców hydraulicznych np. Avid Juicy 5, gdyż na moje oko przeszkadzają temu manetki przerzutek. Jestem otwarty na każdy pomysł Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CarNeezA Napisano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Jak mogą manetki przeszkadzać ? Wszystko da się tak przesunąć, żeby było dobrze. Raczej nie masz się czym martwić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash0r Napisano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Do takiego roweru Juicy Five? Chyba mija się to z celem W takich rowerach na 99% są klamkomanetki, co w przypadku wymiany hamulca na tarczowy hydrauliczny wymusza ich wymianę na zwykłe manetki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Do takiego roweru Juicy Five? Chyba mija się to z celem A widziałeś ten rower ? Rama bardzo porządnie wykonana, solidna konstrukcja, można ją ustawić na skok 120 mm i będzie rower trailowy, skoki z 0,5 m spokojnie wytrzyma. Hamulce Juicy 5 można zamontować, nie będzie to żadna przesada, klamki da się założyć, ponieważ fabrycznie ma zamontowane manetki Shimano i klamki Tektro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tranzystor82 Napisano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 Witam klamki i manetki śą oddzielnie braciak ma taki sam i zmieniliśmy w nim hample na strockery, natomiast co do rock raiderów są naprawde nieżle wykonane sam mam 8.1 co prawda z orginału pozostała rama i manetki oraz przezutki tył i przód ale rower już troche ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlackLight Napisano 25 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 Dziękuje z odpowiedzi, gdyż teraz jestem pewnien, że wszystko będzie pasować a co do samego roweru to według mnie rama to jego największy atut i po kilku zmianach ma się świetny rower, żeby nim pojeżdzić ww terenie czy też w moim przypadku lżejsze zjazdy (waże 57kg), więc rama musi mniej dźwigać Rama bardzo porządnie wykonana, solidna konstrukcja, można ją ustawić na skok 120 mm i będzie rower trailowy, skoki z 0,5 m spokojnie wytrzyma. A pozatym zapytam z ciekawości czy dałoby się wstawić większy widelec tak żeby za bardzo nie obciążało to główki (tzn. żeby rama nie strzeliła;) ? np. 140mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 Po przestawieniu ramy na skok 120 mm można wstawić amor o skoku 140 mm, tyle, że wtedy będzie lekka lipa na podjazdach. Oczywiście skakać z większej wysokości i tak nie będzie można. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlackLight Napisano 25 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 Dzięki za odpowiedź myśle, że hmmm nawet jakby skoczył z większej wysokości to tej ramie by sie nic nie stało jest spawana w portugalii a nie w chinach fakt , że nie jest to jej przeznaczeniem ale ale wszystko jest możliwe (bynajmniej z wyglądu) Pozdrawiam, temat można zamknąć bo problem rozwiązany;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 Nawet gdyby była spawana w Szwajcarii to nie jest zaprojektowana do skoków typu enduro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.