ksiadz Napisano 24 Kwietnia 2011 Napisano 24 Kwietnia 2011 Jak w temacie. Chce kupić nowego CUBE AIM 2011, ale dzisiaj znalazłem na allegro w tej samej cenie model kellys salamander z 2009 r. - oczywiście nowy. Salamander ma lepszy napęd, rst gila i sr xcm to chyba podobny szajs, hample w jednym i drugim byłyby do wymiany w pierwszej kolejności na jakieś tarcze - chyba avidy juice 3 185mm + jakieś klocki metalowe, a więc i piasty do wymiany. Nie wiem tylko jak wypadają rama, koła no i różnica wieku. Cube oczywiście dużo bardziej mi się podoba i tu kolejne pytanie - jeżeli CUBE to TEN czy TEN? Do mnie bardziej przemawia bialo-niebieski - macie jakieś doświadczenia z utrzymaniem bieli na rowerach? Pozdrawiam.
Jarek516 Napisano 24 Kwietnia 2011 Napisano 24 Kwietnia 2011 Do mnie bardziej przemówił by Kelly's Salamander z porządnymi przerzutkami. XT na tyle i Deore ze przodu to dość dobra opcja + manetki Deore Do wymiany pójdzie amortyzator bo ten nie jest najlepszy (tak samo jak XCM) w kolejności piasty jeśli będziesz miał fundusze to może od razu kola i opony, jeśli hamulce chcesz lepsze to może Avid Elixir5, Juicy5 (ewentualnie Juicy3), Shimano SLX. Nie sugeruj sie w pierwszej kolejności wyglądem tylko osprzętem, no chyba że masz dużo funduszy i możesz sobie na to pozwolić Zapewne chodziło o tego Kellys'a: Kellys Salamander 2009r.
Jarek516 Napisano 25 Kwietnia 2011 Napisano 25 Kwietnia 2011 Osprzęt taki sam, więc zostaje przy mojej decyzji
bobby75 Napisano 25 Kwietnia 2011 Napisano 25 Kwietnia 2011 Jestem posiadaczem Salamandra 09. Zakupiłem go rok temu 1650zł. W tygodniu robię ok 250 km. Na początek do wymiany poszły opony. Zaraz potem sidełko. reszta to rzecz gustu u mnie zostały wymienione jeszcze pedały . Z rzeczy które jeszcze chcę wymienić na pierwszym planie suport i widelec. Ogólne wrażenie z zakupu pozytywne.
ksiadz Napisano 28 Kwietnia 2011 Autor Napisano 28 Kwietnia 2011 Kupiłem AIMa - wolę dojechać ten napęd jaki mam i cieszyć się designem jaki daje CUBE, a w przyszłości zrobić napęd 30 speed, np. na SLX dyna-sys. Jakby się ktoś zastanawiał - tylko biało-niebieski - na żywo wygląda naprawdę fajnie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.