Skocz do zawartości

[rower] cube AIM '11 czy kelly's SALAMANDER '09

ksiadz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak w temacie. Chce kupić nowego CUBE AIM 2011, ale dzisiaj znalazłem na allegro w tej samej cenie model kellys salamander z 2009 r. - oczywiście nowy. Salamander ma lepszy napęd, rst gila i sr xcm to chyba podobny szajs, hample w jednym i drugim byłyby do wymiany w pierwszej kolejności na jakieś tarcze - chyba avidy juice 3 185mm + jakieś klocki metalowe, a więc i piasty do wymiany. Nie wiem tylko jak wypadają rama, koła no i różnica wieku. Cube oczywiście dużo bardziej mi się podoba i tu kolejne pytanie - jeżeli CUBE to TEN czy TEN? Do mnie bardziej przemawia bialo-niebieski - macie jakieś doświadczenia z utrzymaniem bieli na rowerach? Pozdrawiam.

Napisano

Do mnie bardziej przemówił by Kelly's Salamander z porządnymi przerzutkami. XT na tyle i Deore ze przodu to dość dobra opcja + manetki Deore :)

Do wymiany pójdzie amortyzator bo ten nie jest najlepszy (tak samo jak XCM) w kolejności piasty jeśli będziesz miał fundusze to może od razu kola i opony, jeśli hamulce chcesz lepsze to może Avid Elixir5, Juicy5 (ewentualnie Juicy3), Shimano SLX. Nie sugeruj sie w pierwszej kolejności wyglądem tylko osprzętem, no chyba że masz dużo funduszy i możesz sobie na to pozwolić :thumbsup:

Zapewne chodziło o tego Kellys'a: Kellys Salamander 2009r.

Napisano

Jestem posiadaczem Salamandra 09. Zakupiłem go rok temu 1650zł. W tygodniu robię ok 250 km. Na początek do wymiany poszły opony. Zaraz potem sidełko. reszta to rzecz gustu u mnie zostały wymienione jeszcze pedały . Z rzeczy które jeszcze chcę wymienić na pierwszym planie suport i widelec. Ogólne wrażenie z zakupu pozytywne.

Napisano

Kupiłem AIMa - wolę dojechać ten napęd jaki mam i cieszyć się designem jaki daje CUBE, a w przyszłości zrobić napęd 30 speed, np. na SLX dyna-sys. Jakby się ktoś zastanawiał - tylko biało-niebieski - na żywo wygląda naprawdę fajnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...