Takos Napisano 24 Kwietnia 2011 Napisano 24 Kwietnia 2011 Mam pytanie odnośnie ramy do Dirt Street'u Jeśli kupiłbym ramę do normalnej jazdy po mieście i od czasu do czasu poskakać ale amatorsko, mógłbym jeździć ramą o rozmiarze 16', czy nie będzie mi ona przeszkadzać czy będzie w sam raz, wysokość ramy od rury pod siodełkiem w dół to 42 cm. proszę czytać uważnie ,dziękuję za odpowiedź Dane: Wzrost 170,5 cm Waga 58 kg
Takos Napisano 25 Kwietnia 2011 Autor Napisano 25 Kwietnia 2011 rama jest od roweru amulet stiff, proszę o odpowiedź będę wdzięczny.
sebekziom1 Napisano 25 Kwietnia 2011 Napisano 25 Kwietnia 2011 no to ja odpowiem;d ta rama nie nadaje sie do dirtu i streetu.. to jest rama raczej do XC. wątpie abyś wykręcił na tym choćby bara, nie mówiąc już o bh;d do takiej jazdy to tylko dual.. kup lepiej Bop'a Iguane albo Kollbi.. sam śmigam na Iguanie i mogę ją polecić;]
Pysiek Napisano 26 Kwietnia 2011 Napisano 26 Kwietnia 2011 Co do wypowiedzi poprzednika. Na 16" da się barspina czy bh zrobić Jednak, radził bym się zdecydować na coś konkretnego, tzn albo street albo mtb. Rower mieszany to rower gówniany.
adis1313 Napisano 26 Kwietnia 2011 Napisano 26 Kwietnia 2011 Ja jeździłem w streecie na rowerku Giant Brass 2 po lekkich modyfikacjach Rama 14,5" przy wzroście 187 cm i było dobrze, ale TYLKO w streecie. Na dłuższą trasę się nie nadawał. Na większym niż 15-16" ciężko Ci będzie coś pokręcić Tak jak poprzednik pisał, nie ma roweru do wszystkiego Musisz ustalić sobie priorytety
Takos Napisano 26 Kwietnia 2011 Autor Napisano 26 Kwietnia 2011 tylko ja nim nie będę skakał, tylko używał do normalnej jazdy, a o skokach nawet nie myślę, może czasami tylko żeby przeskoczyć jakąś góreczkę, pozdrawiam.
Pysiek Napisano 27 Kwietnia 2011 Napisano 27 Kwietnia 2011 Hmmm.. to po co pytałeś o rame do street'u/dirt'u? Jeżeli nie chcesz do skoków to polecam 17" a nawet 18" pod twój wzrost
Takos Napisano 27 Kwietnia 2011 Autor Napisano 27 Kwietnia 2011 ale to jest ramka pod dirt ale też do jazdy, i skoków tylko mi chodzi o wybicie się i wylądowanie na nim http://allegro.pl/rower-amulet-stiff-dirt-super-stan-i1568040052.html o to
Pysiek Napisano 27 Kwietnia 2011 Napisano 27 Kwietnia 2011 Według mnie jest to 15" i szczerze mówiąc nie polecam takiego roweru... Powiem tak: im mniej masz w rowerze do skakania, tym mniej możesz w nim zepsuć. Nie oszukuj się, rower możesz mieć albo do jazdy normalnej albo do skakania, inaczej zawsze coś skrzywisz, złamiesz... Nie polecam takiego mixa
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.