Skocz do zawartości

[rama] Dirt street

Takos

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam pytanie odnośnie ramy do Dirt Street'u

Jeśli kupiłbym ramę do normalnej jazdy po mieście i od czasu do czasu poskakać ale amatorsko,

mógłbym jeździć ramą o rozmiarze 16', czy nie będzie mi ona przeszkadzać czy będzie w sam raz, wysokość ramy od rury pod siodełkiem w dół to 42 cm.

proszę czytać uważnie ,dziękuję za odpowiedź :)

Dane:

Wzrost 170,5 cm

Waga 58 kg

Napisano

no to ja odpowiem;d

ta rama nie nadaje sie do dirtu i streetu..

to jest rama raczej do XC.

wątpie abyś wykręcił na tym choćby bara, nie mówiąc już o bh;d

do takiej jazdy to tylko dual..

kup lepiej Bop'a Iguane albo Kollbi.. sam śmigam na Iguanie i mogę ją polecić;]

Napisano

Co do wypowiedzi poprzednika. Na 16" da się barspina czy bh zrobić ;) Jednak, radził bym się zdecydować na coś konkretnego, tzn albo street albo mtb. Rower mieszany to rower gówniany.

Napisano

Ja jeździłem w streecie na rowerku Giant Brass 2 po lekkich modyfikacjach :) Rama 14,5" przy wzroście 187 cm i było dobrze, ale TYLKO w streecie. Na dłuższą trasę się nie nadawał. Na większym niż 15-16" ciężko Ci będzie coś pokręcić :( Tak jak poprzednik pisał, nie ma roweru do wszystkiego :( Musisz ustalić sobie priorytety :D

Napisano

tylko ja nim nie będę skakał, tylko używał do normalnej jazdy, a o skokach nawet nie myślę, może czasami tylko żeby przeskoczyć jakąś góreczkę, pozdrawiam.

Napisano

Hmmm.. to po co pytałeś o rame do street'u/dirt'u? Jeżeli nie chcesz do skoków to polecam 17" a nawet 18" pod twój wzrost ;)

Napisano

Według mnie jest to 15" i szczerze mówiąc nie polecam takiego roweru... Powiem tak: im mniej masz w rowerze do skakania, tym mniej możesz w nim zepsuć. Nie oszukuj się, rower możesz mieć albo do jazdy normalnej albo do skakania, inaczej zawsze coś skrzywisz, złamiesz... Nie polecam takiego mixa ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...