LST Napisano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Witam, Proszę o pomoc w wyborze korby. Obecnie używam M341 i niestety gną mi się w niej blaty (bicia boczne). Ważę ok. 100 kg i jeżdżę raczej siłowo więc nie ma większych szans na przetrwanie. Rower tygodniowo przejeżdża ok. 100 km po ścieżkach rowerowych i mniej więcej taki sam dystans po trójmiejskich lasach. Kwota jaką chciałbym przeznaczyć to maksymalnie 400 pln. No chyba, że będzie jakaś propozycja warta dołożenia gotówki. Myślałem o SLXie ale zastanawiam się czy w tej cenie nie warto kupić czegoś używanego, np.: http://allegro.pl/korba-shimano-xt-okazja-i1567056325.html Rower to Specialized Hardrock XC 2008 przednia przerzutka: FD-M661 tylna: RD-M772 kaseta 8 rzędowa (docelowo będę przechodził na napęd 9-cio rzędowy, ale nie wiem kiedy uda mi się zgromadzić potrzebną gotówkę) A więc pytania są następujące: 1. Jaka korba? 2. Nowa czy używana? 3. Największy blat 42, 44 czy może powinienem przemyśleć coś jeszcze większego? 4. Czy mogą być problemy z przyjęciem łańcucha (obecny PC830 ma przejechane ok. 400 km, nie widać na nim większych śladów rozciągnięcia)? 5. Czy będzie pasował każdy standardowy suport? Nigdzie nie widziałem podanych średnic więc zakładam, że ważna jest tylko długość. Mam nadzieję, że podałem wszystkie potrzebne informacje. Pozdro, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.