Skocz do zawartości

[napęd] Horizon 2010

Corr

Rekomendowane odpowiedzi

witam, ponawiam temat bo widzę, że dział dla zarejestrowanych nie cieszy się zbyt dużą popularnością :wallbash:Więc, posiadam taki rower . Czy ktoś się orientuje czy zamontowany tam suport jest na łożyskach maszynowych czy zwykłych? Wiem, że powinienem to sam rozkręcić i zobaczyć ale nie mam odpowiednich narzędzi, nie wiem nawet jak jest montowana korba, a jeżeli dobrze zrozumiałem poradnik pana Zinna, to już przykręcanie ramienia korby wymaga klucza dynamometrycznego, którego nie posiadam :confused: Jak już będę wiedział w co się zaopatrzyć to kupię potrzebne narzędzia, bo myślę że nie warto płacić za serwis roweru, który nie jest jakoś specjalnie skomplikowany :icon_wink:

• Mod Team

Klucz dynamometryczny nie jest potrzebny ale jakieś doświadczenie w zakręcaniu tego typu rzeczy by sie przydało.

Wątpię zeby były tam maszyny zwłaszcza w serii. śrube od korby spokojnie mozesz odkrecic o zobaczyć jak jest korba montowana, poźniej tylko w maire mocno dokrecic. W zasadzie widać to bez odkrecania. Kwadrat ma oś dosć cienką octa czy isis mają sporo grusze. Jest jeszcze mini isis ale o to bym nie podejrzewał tej korby.

Obstawiam 95% kwadrat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...