Corr Napisano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 witam, ponawiam temat bo widzę, że dział dla zarejestrowanych nie cieszy się zbyt dużą popularnością :wallbash:Więc, posiadam taki rower . Czy ktoś się orientuje czy zamontowany tam suport jest na łożyskach maszynowych czy zwykłych? Wiem, że powinienem to sam rozkręcić i zobaczyć ale nie mam odpowiednich narzędzi, nie wiem nawet jak jest montowana korba, a jeżeli dobrze zrozumiałem poradnik pana Zinna, to już przykręcanie ramienia korby wymaga klucza dynamometrycznego, którego nie posiadam Jak już będę wiedział w co się zaopatrzyć to kupię potrzebne narzędzia, bo myślę że nie warto płacić za serwis roweru, który nie jest jakoś specjalnie skomplikowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 24 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Klucz dynamometryczny nie jest potrzebny ale jakieś doświadczenie w zakręcaniu tego typu rzeczy by sie przydało. Wątpię zeby były tam maszyny zwłaszcza w serii. śrube od korby spokojnie mozesz odkrecic o zobaczyć jak jest korba montowana, poźniej tylko w maire mocno dokrecic. W zasadzie widać to bez odkrecania. Kwadrat ma oś dosć cienką octa czy isis mają sporo grusze. Jest jeszcze mini isis ale o to bym nie podejrzewał tej korby. Obstawiam 95% kwadrat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corr Napisano 24 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Zrobiłem jak radziłeś. Rzeczywiście jest to korba na kwadrat. Teraz zostało tylko kupić po świętach odpowiednie klucze, dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.