s7pro Napisano 24 Kwietnia 2011 Napisano 24 Kwietnia 2011 Drodzy forumowicze prosze o pomoc w wyborze rowerwa. Od kilku tygodni zastanawiam sie nad tym co wybrac. Na poczatku oczywistym bylo ze MTB, to piękne drapieżne maszyny, czasem aż miło patrzeć Bardzo podobal mi sie Cross Level A6 , jednak z czasem do głosu doszedł rozsadek, że w zasadzie . gdzie ja bede jezdził po górach?Pewnie w ponad 50% beda to zwykle drogi i jakies góry ale nie tatry , czy hardcorowe szlaki . Wiec zaczalem rozwazac rower Crossowy - ktory rozumiem jako rower ktory swietnie nadaje sie do jezdzenia po powierzchniach utwardzonych,ale i gór się nie boi, chociąz bedzie sie tam sprawował troche gorzej niz rasowy MTB. Czy dobrze rozumiem ? Podstawowe pytanie do ktorego dąze ... jaki wybrac ? Jakikolwiek człowiek nie znajdzie w intrnecie beda opinie, ze ... te maja slabe ramy, te maja .. slabe szprychy ...a te sa . z firmy ktorej nikt nie lubi. czy jest jakas zgodnosc wsród znawcow i consensus - jaki rower do 2000 tys okolo warto wybrac , na podstawie waszych doswiadczen ? 1) Wpadl mi w oko http://allegro.pl/mongoose-crossway-850-disc-2009-30-shimano-xt-i1566837576.html Monogoose Crossway 850 disc z 2009 roku bo wydaje mi sie ze ma dobry osprzet i niewielka cene. Ale jako ze jestem laik , pytam was 2) Ah i jeszce jedno czy ktos .. kotokolwiek umie sensownie uszeregowac przerzutki Shimano w zaleznosci od ich jakosci ? Widze ze sa deore lx , xt , xtr, slx . Co gdzie przed czym jakosciowo. Pozdrawiam i zycze wszystkim wesolych swiat ! Przeszukałem całe forum i nie znalazłem konkretnej odpowiedzi na temat tego roweru, żadnego testu, jedynie jakieś poboczne wątki.... Naprawdę nikt nie posiada żadnej wiedzy na temat wad, zalet tego roweru i opłacalności zakupu ????
Pitof Napisano 24 Kwietnia 2011 Napisano 24 Kwietnia 2011 ad. 1 O tym rowerze było już na forum kilka razy. Tutaj masz ostatni temat, którego Autor zdecydował się na tego Mongoose'a i nawet napisał kilka zdań świeżo po zakupie. ad. 2 w kolejności rosnącej ceny i oby również rosnącej jakości : Deore, (Deore)LX, SLX, XT, XTR
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.