Skocz do zawartości

[rower] Monogoose Crossway 850 disc

s7pro

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Drodzy forumowicze prosze o pomoc w wyborze rowerwa. Od kilku tygodni zastanawiam sie nad tym co wybrac.

Na poczatku oczywistym bylo ze MTB, to piękne drapieżne maszyny, czasem aż miło patrzeć:)

Bardzo podobal mi sie Cross Level A6 , jednak z czasem do głosu doszedł rozsadek, że w zasadzie . gdzie ja bede jezdził po górach?Pewnie w ponad 50% beda to zwykle drogi i jakies góry ale nie tatry , czy hardcorowe szlaki :).

Wiec zaczalem rozwazac rower Crossowy - ktory rozumiem jako rower ktory swietnie nadaje sie do jezdzenia po powierzchniach utwardzonych,ale i gór się nie boi, chociąz bedzie sie tam sprawował troche gorzej niz rasowy MTB. Czy dobrze rozumiem ?

Podstawowe pytanie do ktorego dąze ... jaki wybrac ? Jakikolwiek człowiek nie znajdzie w intrnecie beda opinie, ze ... te maja slabe ramy, te maja .. slabe szprychy ...a te sa . z firmy ktorej nikt nie lubi.

czy jest jakas zgodnosc wsród znawcow i consensus - jaki rower do 2000 tys okolo warto wybrac , na podstawie waszych doswiadczen ?

1) Wpadl mi w oko http://allegro.pl/mongoose-crossway-850-disc-2009-30-shimano-xt-i1566837576.html

Monogoose Crossway 850 disc z 2009 roku bo wydaje mi sie ze ma dobry osprzet i niewielka cene. Ale jako ze jestem laik , pytam was

2) Ah i jeszce jedno czy ktos .. kotokolwiek umie sensownie uszeregowac przerzutki Shimano w zaleznosci od ich jakosci ?

Widze ze sa deore lx , xt , xtr, slx . Co gdzie przed czym jakosciowo.

Pozdrawiam i zycze wszystkim wesolych swiat ! :)

Przeszukałem całe forum i nie znalazłem konkretnej odpowiedzi na temat tego roweru, żadnego testu, jedynie jakieś poboczne wątki.... Naprawdę nikt nie posiada żadnej wiedzy na temat wad, zalet tego roweru i opłacalności zakupu ????

Napisano

ad. 1

O tym rowerze było już na forum kilka razy. Tutaj masz ostatni temat, którego Autor zdecydował się na tego Mongoose'a i nawet napisał kilka zdań świeżo po zakupie.

ad. 2

w kolejności rosnącej ceny i oby również rosnącej jakości :icon_lol: :

Deore, (Deore)LX, SLX, XT, XTR

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...