Skocz do zawartości

[rower] Rower do 800zł plus/minus. Używany?

plik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Szukam dla siebie jakiegoś roweru o charakterze trekkingowym. Cel to podróż do pracy i weekendowe wycieczki po mieście i poza nim ;-) Nie ukrywam, że nie posiadam zbyt dużych finansów na ten cel, tj w granicach 600-700-800zł, plus minus (czy w ogóle jest szansa na znalezienia czegoś dobrego w tej cenie?). Podczas poszukiwania zwróciłem się w stronę rowerów używanych, ale za to markowych (Kellys, Merida, Cube) z osprzętem np deore :). Co do ramy to wystarczająca byłaby chyba 19" - 19.5" gdyż mam 185 wzrostu i 92kg wagi?

Czym się kierować przy wyborze roweru używanego? A może lepiej dołożyć trochę grosiwa i kupić coś nowego (np na raty jeśli jest taka możliwość)?

Pozdrawiam i dziękuję za sugestie.

Napisano

Wafel jest jeden problem to nie jest trek :) Ale gdybyś chciał jednak zwrócić uwagę na rower crossowy (prawie jak trek tyle że radzi sobie lepiej w terenie, bardziej sportowy i bez całego osprzetu typu bagażnik, błotniki) to ostatnio znalazłem coś takiego http://allegro.pl/kands-maestro-kola-28-shimano-alivio-19-i1544229489.html rower brydki jak psi ogon ale osprzęt nie najgorszy a co do firmy to niestety nie miałem jeszcze z nia styczności i nie powiem czy dobra.

Napisano

To może teraz ja sprecyzuje swoje pytanie, mianowicie mówiąc trekkingowym miałem na myśli rower bez żadnych bagażników i nie koniecznie z błotnikami. Tą propozycje co podał PopaY roweru używanego jest ok. Właśnie coś w ten deseń by mnie interesowało ;) Bądź to co podał Gregoriew23 a propos rowerku mało znanej firmy Kands.

Dziękuję i pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...