Skocz do zawartości

[korba] Truevativ Isoflow Onespeed, czy dobra do dualu ?

RzemieN

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam IsoFlow 48-38-28 t. przerobionego na jeden blat 38 t. i w sumie mam go 2 miechy i kwadraty nie sa juz kwadratami, a korba jest ogolnie fest krzywa (ale zebatka z cro-mo wciaz prosta), wiec raczej bym jej nie polecal, chyba, ze na poczatek i dla normalnej osoby :) (bo ja jej troche dalem popalic). No chyba, ze to jest cos wzmocnionego (w oc nie wierze), aha i drozsze jest od zwyklego IsoFlow :) .

Ja mam IsoFlow 48-38-28 t.

To jest inny model do xc, moim zdaniem mysle ze onespeed bedzie bardziej wytrzymalszy, poniewaz po pierwsze drozszy jest i po drugie jest przeznaczony raczej do dualu... ale za 140zl przesylka FREE, chociaz pedala nie najwyzszej klasy ale czy warto sie skusic, aby pozniej sie nie sparzyc ?

RzemieN, teoretycznie to moze to samo, tylko, ze ma dolozony alu rockring, wiec nie byl bym taki pewien tej wytrzymalosci :) . Jakbym napisal, ze jest do DH, to tez byscie uwierzyli :) . W zaleznosci od tego ile korba ma posluzyc, to bym sie zastanawial co brac, ja w sumie moja rozwalilem w tydzien i teraz jezdze na pogietej i zyje, wiec moze kupcie sobie tego zwyklego za 80 zeta i sie nie przejmujcie :) .

Z tyłu mam kasetę 8 rzędową z MEGA RANGEM więc nie powinno być chyba problemu z tym że będę miał za ciężkie przełożenie (np. do pedal kicka). Mam rację? Jeszcze tylko ramke opchne to wreszcie bede mogl sobie kupic ukochaną korbę ;)

Tak troche do tematu jezeli kupilbym te 38 zabkow na przod tyl osemke z mega rangem to jaka wybrac przerzutke z dlugim czy krotkim wozkiem ? Myslalem nad sram 3.0

PS

Jaka jest roznica miedzy tylna przerzutka SRAM 3.0 a 4.0 bo mi sie wydaje ze jedynie cena :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...