RzemieN Napisano 9 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2005 Witam ! A wiec moj post dotyczy w/w korby jakie spostrzezenia macie czy bedzie wygodna w dualowce , moze lepiej cos z 2 blachami i jaka cena warto za nia dać? Co sadzicie o tej ofercie pzdr Rzemien Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kywak Napisano 9 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2005 Ja mam IsoFlow 48-38-28 t. przerobionego na jeden blat 38 t. i w sumie mam go 2 miechy i kwadraty nie sa juz kwadratami, a korba jest ogolnie fest krzywa (ale zebatka z cro-mo wciaz prosta), wiec raczej bym jej nie polecal, chyba, ze na poczatek i dla normalnej osoby (bo ja jej troche dalem popalic). No chyba, ze to jest cos wzmocnionego (w oc nie wierze), aha i drozsze jest od zwyklego IsoFlow . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnus Napisano 10 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 no właśnie ja też chcę kupic ISOFLOW wersje z jednym blatem, 120 zł na allegro, warto ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RzemieN Napisano 10 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 Ja mam IsoFlow 48-38-28 t. To jest inny model do xc, moim zdaniem mysle ze onespeed bedzie bardziej wytrzymalszy, poniewaz po pierwsze drozszy jest i po drugie jest przeznaczony raczej do dualu... ale za 140zl przesylka FREE, chociaz pedala nie najwyzszej klasy ale czy warto sie skusic, aby pozniej sie nie sparzyc ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kywak Napisano 10 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 RzemieN, teoretycznie to moze to samo, tylko, ze ma dolozony alu rockring, wiec nie byl bym taki pewien tej wytrzymalosci . Jakbym napisal, ze jest do DH, to tez byscie uwierzyli . W zaleznosci od tego ile korba ma posluzyc, to bym sie zastanawial co brac, ja w sumie moja rozwalilem w tydzien i teraz jezdze na pogietej i zyje, wiec moze kupcie sobie tego zwyklego za 80 zeta i sie nie przejmujcie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RzemieN Napisano 10 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 KOrba dla mnie musi posluzyc minimmum 1 sezon ;-) na drugi jak juz zloze rower wymienie ja z suportem bo sie pospieszylem i kupilem "na kwadrat" . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnus Napisano 10 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 to w koncu co kupic z jedna koronką do streetu (błędnie nazywany dualem) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kywak Napisano 10 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 magnus, 38 do streetu to moze byc troche duzo, zalezy jaka masz kasete z tylu, bo jak do 32, to mozesz kupic 38 bo powinno do pedal kicka starczyc . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RzemieN Napisano 10 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 38 z przodu dorzucic osemke z tylu powinno stykac :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnus Napisano 10 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 Z tyłu mam kasetę 8 rzędową z MEGA RANGEM więc nie powinno być chyba problemu z tym że będę miał za ciężkie przełożenie (np. do pedal kicka). Mam rację? Jeszcze tylko ramke opchne to wreszcie bede mogl sobie kupic ukochaną korbę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RzemieN Napisano 11 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 Tak troche do tematu jezeli kupilbym te 38 zabkow na przod tyl osemke z mega rangem to jaka wybrac przerzutke z dlugim czy krotkim wozkiem ? Myslalem nad sram 3.0 PS Jaka jest roznica miedzy tylna przerzutka SRAM 3.0 a 4.0 bo mi sie wydaje ze jedynie cena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kywak Napisano 11 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 magnus, jak masz mega range czyli 34 z tylu, to nie bedzie problemu z pedal kickiem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnus Napisano 11 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 Kywak, no właśnie tak rozkminiłem:) na dodatek lepiej lancuch bedzie w tym momencie sie trzymał bo bedzie na wiekszej ilosci zabków ps zakres zabków mam bodajze 11-34 na kasecie wiec luz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RzemieN Napisano 11 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 A co z moim pytankiem wyzej jaka czy bedzie potrzebny duzy wozek do mega range ? jw :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnus Napisano 11 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 ja do mega range mam zwykłą acerke i śmiga przyzwoicie ze zwykłym wózkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kywak Napisano 11 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 Ja tez mam acere, a wlasciwie mialem, bo juz mam singla i na kasecie 32z. bylo sporo luzu wiec sadze, ze obsluzyla by mega range bez problemu, nie baw sie w srama i kup sh*tmano, bo co robic jakies udziwnienia . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.