szprotson Napisano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Witam. Mam z przodu Shimano Acera i zauważyłem ze jak mam na najwyzszej z przodu i najniezszej z tyłu to łancuch ociera sie o jakis element bociana z przodu. Jak moge to wyregulowac? Mam na tym bocianie przednim 2 śrubki, czy jakakolwiek regulacja tychże śrubek coś poprawi? W ogóle do czego służą te śrubki ? licze na pomoc,gdyz denerwuje mnie po prostu takie ocieranie łancucha i trace przyjemnosc z jazdy. Dlaczego tak sie dzieje? Czy moze regulacja linki wystarczyłaby ? dzieki za pomoc,wesołych swiat aaa...przerzutka jest nowa ma za soba 100km aaa...jeszcze jedno. Przejechałem ostatnio przez robioną droga przez budowalnców, wygladało jak wyrobione błoto okazało sie pyłem który zakrył cały rower.Po przejechaniu go kompresorem na stacji na tym skonczyłem. Czy powinienem cos jeszcze zrobic by nie zepsuc sprzetu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek1234 Napisano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 1.Sprawdzasz, czy przerzutka przednia jest prawidłowo zamocowana (mniej więcej równolegle do blatów, 1-3mm nad zębami) 2. Jeśli trze w położeniu największa z przodu, najmniejsza z tyłu, spróbuj lekko wykręcić śrubkę w przedniej przerzutce oznaczoną High lub H 3. Jeśli wodzik przerzutki nie odsunął się od ramy to naciągnij delikatnie linkę przedniej przerzutki, np. wykręcając śrubę regulacyjną w lewej manetce To raczej tyle. Ew. możesz mieć jeszcze krzywy blat w korbie, sprawdź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Odpowiadając na pierwsze pytanie:FAQ Drugie: Konserwacja sprzętu Lektura akurat na dzisiejszy deszczowy dzień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.