pikus7 Napisano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Witam, kupilem sobie szosowke i chce do niej zamontowac jakies sensowne pedalki..jezdze od jakis 5 lat na goralu w spdach, wiec na szosie koszykowe pedaly zdecydowanie mnie nie zadowalaja pierwsza mysl, to zeby kupic sobie po prostu takie same spdy jak w moim starym rowerku, bo jestem juz przyzwyczajony, bo nie widze sensu w posiadaniu dwoch rodzajow butow do dwoch rowerow itd.. ale zastanawiam sie, moze warto kupic jakies pedaly zatrzaskowe specjalnie do szos? widzialem opinie, ze jest spora roznica.. a moze sa jakies pedaly do szosy, do ktorych pasuja rowniez zwykle bloki mtb? ps. jezdze w spdach shimano pd-m520 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziekk Napisano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Jest coś takiego: http://allegro.pl/shimano-pd-a520-pedaly-szosowe-mtb-solidne-ct-i1565420198.html Ja mam w MTB Time'y, początkowo miałem je też w szosówce, ale kupiłem później Looki Keo + buty szosowe. Co do różnicy między pedałami - to podczas jazdy dużej różnicy nie ma, Time'y mają większy luz roboczy i łatwiej się w nie wpiąć. Looki są za to znacznie lżejsze. W moim przypadku i tak musiałem kupić pedały i buty (pedałów miałem tylko jedną parę, a buty MTB mam takie bardziej do enduro) dlatego wybór padł na komplet szosowy. Gdybym miał jakieś typowo sportowe, lekkie buty, to pewnie na szosę nie kupowałbym kolejnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 ja też powoli dorastam do szosówki...... kiełkuje mi w głowie i też raczej rozwiązałbym problem tymi samymi pedałami co w góralu bo po co kupować nowe buty tylko do szosy....... jeżeli buty i pedały się zużyją wtedy można szosy kupić ale wcześniej nie widzę większego sensu....chociaż pewnie szosowcy mają odmienne zdanie:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziekk Napisano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Też tak z początku myślałem Ale naprawdę, podczas jazdy szosowej między tym, a tym jest przepaść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pikus7 Napisano 24 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Dzieki za odpowiedz te pd-a520 beda chyba dobrym rozwiazaniem Wesolych Świat zycze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.