Skocz do zawartości

[Rama] Kross Level A4 2011 - wytrzymałość

adis1313

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na początek podciągnij siodło do przodu,będziesz miał bliżej do kiery. :thumbsup: Jak będziesz miał kaskę to zmień mostek.Pozatym przyzwyczaisz się! :woot:

Napisano

Siodełko mam przysunięte na tyle, żeby mi się dobrze pedałowało :) A jaki mostek byście do tego polecali?

Czy np. TAKI by podszedł?

Wygląda przyzwoicie, 4 śruby są, wylajtowany gdzie trzeba. Sam mogę polecić mostki tej firmy, mój przeżył już wiele rozkręcań i gwinty mają się dobrze.

Napisano

To znowu ja :D

Rowerek dotarł do mnie wczoraj :) Jeździ bardzo fajnie, cichutko. Przeszkadza mi tylko trochę za bardzo wysunięta kierownica :( Po dłuższej jeździe bolą mnie ręce i plecy. Do tej pory byłem przyzwyczajony do rowerków streetowych gdzie mostek jest bardzoo krótki. Tak sobie myśle, żeby w A4 również założyć krótki mostek. Moglibyście coś doradzić w tym temacie? Obecnie jest stockowy TDS-D347B-8 FOV, cokolwiek by to miało znaczyć :) I cena najlepiej jakby była niska :D Spłukałem się na rower..

W końcu to rower do XC więc i pozycja jest pochylona ;)

Napisano

Kupiłem mostek FSA OS-190 90mm i jest dużo lepiej xD Ręce tak nie bolą, a rowerek stał się czulszy (co lubię).

Tak więc przy wzroście 188 cm, ramie 21" i mostku 90mm rowerek jest dla mnie idealny :) Oczywiście dla każdego rozmiar to kwestia indywidualna :)

Myślę, że temat można zamknąć :D

Dziękuję wszystkim za pomoc :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...