Skocz do zawartości

[Wyprawa]Śląsk - Rzym 2011.

samuel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, poszukuję chetnych do odbycia ze mna wycieczki rowerowej do Rzymu. Nie jestem specjalnie doświadczony w wyprawach rowerowych - przejechalem dopiero jedna - Na przełaj przez Polske [ ok 1500km ]. Kogo poszukuje :

- kogos kto bedzie w stanie zrobic okolo 100 - 150km dziennie.

- pozytywnie nastawionych ludzi :)

Czego oczekuje od mojego kompana podrozy :

- optymizmu

- roweru z sakwami

- kasku

Jakiego typu bedzie to wyprawa :

- spanie w namiotach na dziko

- pelen bagaz na sakwach

- duzo zwiedzania

Ile bedziemy potrzebowac gotowki :

- minimum 1500zł na jedzenie i ewentualne koszty zwiazane z noclegiem w Austrii.

Czas trwania wyprawy :

- okolo 3-4tygodni.

Moje zalety/wady :

- 24 lata, spokojny, opanowany.

- spioch, czasami maruda.

Dodatkowe atrubyty :

- Posiadam ladowarke rowerowa do telefonow nokia.

Termin wyprawy do ustalenia, beda to jednak wakacje 2011 roku.

Pozdrawiam, prosze pisac na englishtea@onet.pl

Witaj Kolego!

Jestem też z Bytomia (konkretnie Łagiewniki). Od jakiegoś czasu planuję podobny wyjazd. Chętnie bym się wybrał, natomiast nie dam rady jeżeli chodzi o termin. Wakacje u mnie odpadają. Ale od września jestem dyspozycyjny. Jak szukasz kogoś również do wspólnego pojeżdżenia lub potrenowania przed wyjazdem to jestem chętny. W tej chwili jeżdżę sam i szukam kogoś, kto chce wspólnie pojeździć.

Pozdrawiam Marcin

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Byłbym zainteresowany, ale istotny jest dokładniejszy termin i ilość osób - minimum 10 wydaje mi się. Nie mam doświadczenia w tego typu wyprawach, aczkolwiek świetna inicjatywa.

szymonidlo widac ze nie masz doswiadczenia ;) "minimum 10" :wallbash: przy takich wyprawach optitum to 4-5 osob, im wiecej osob tym trudniej sie rano zebrac, tym bardziej zroznicowane tempo, tym wiecej awarii, tym wiecej spięc, tym trudniej podjąć wspolną decyzję... więc co pisze bo troche swiata w ten sposob zwiedzilem i zawsze najlepszy kompromis pomiedzy bezpieczenstwem, szybkim poruszaniem sie oraz towarzystwem to wlasnie 3-5 osób

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...