Skocz do zawartości

[Amortyzator] kupno.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie.

Doradźcie mi jakiś dobry amortyzator do XC. Ważę ok 58kg, posiadam Author Impulse. Czytałem po wielu forach i stronkach i waham się pomiędzy

Rock Shox Dart 2/3 i Suntour XCR LO 100mm. Mam do wydania ok. 300zł.

Napisano

O darcie dużo osób wypowiada się negatywnie (za twardy) Bierz tego xcr-a. Jest to amortyzator już troszkę z wyższej półki. Pojeździsz na nim długo a przy tym amor da dużo frajdy.

Napisano

luzy ? hmm, w pewnym czasopiśmie czytałem, że to wina egzemplarza. Czyli kupujemy na chybił-trafił. Tak samo jest z jego obcierającom się anodą - po prostu trzeba trafić na dobry egzemplarz.

Napisano

Anoda przeciera się w każdym XCR, zależy jak o niego dbasz, po róźnych przebiegach to się objawia. Ja bym brał darta, dużo lepiej uszczelniony, nie wymaga dodatkowych uszczelek itp gdy się go chce zalać olejem. (XCR po jeździe w błocie robi się sztywny).

• Mod Team
Napisano

Ważac 58 nie brał bym darta mimo ze jest lepszy od xcra chyba ze bedzie z miekka sprezyna. XCR to amor z połki niskiej aczkolwiek nieźle działający. Wybieraj możliwie najnowsze roczniki.

Napisano

Jakby założyciela tematu byłoby stać, to by poszedł do sklepu, powiedział, że chce najlepszy i już. A nie pisałby tutaj o dwóch marnych amorków.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...