Skocz do zawartości

[Przerzutka] Shimano C-050-co zamiast niej

munenori

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Co mogę założyć zamiast wysłużonej przerzutki przedniej Tourney C-050 Top Swing do Arkusa Classic 1100M?

Klamkomanetki mam Shimano,wolnobieg 7-rzedowy,korba 42-34-24.Myślałem o jakiejś Alivio Down Swing,ew. Acera

Pozdrawiam i życzę wszystkim Wesołych Świąt.

Witam

Jeśli będzie nowa,to raczej odczuję,bo ta nie działa już na 100%,jest nieźle zużyta.

Czy ta Alivio będzie współgrać z moją ramą?Stara to był Top Swing.Chyba że pchać się w jeszcze wyższy model.

Rower jest używany codziennie,dość długie wycieczki,teren urozmaicony.

Pozdrawiam

Witam

Nie musi być to Top Swing,ważne żeby przerzutka była wytrzymała.Z tego co wiem to Top Swing lżej zmienia biegi,Down Swing jest "cięższa",ale wytrzymalsza.Altus to chyba trochę niższy model,przynajmniej tak sugeruje cena.W zasadzie do wyboru mam chyba tylko Acerę,Altusa lub Alivio,co wybralibyście na moim miejscu?Mieszkam w terenie nizinnym,czasami trafia się niezbyt wysokie wzniesienie,a biegi zmieniam dość często.

Tylną z Tourney zamieniłem na Alivio,teraz przyszedł czas na przód.

Pozdrawiam

Tak, Altus to niższa grupa. Ale nie oczekuj wielkiej różnicy między Altusem i Alivio. Brałbym po prostu tę tańśzą. Chyba, że dążysz do pełnego Alivio... ale jak już uważasz :thumbsup:

Osprzęt i tak masz niewysokiej klasy, więc jasne, można kupić Deore czy SLX ale czy warto? Nie sądzę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...