marcinek1992 Napisano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Witam mam problem taki, że nie wiem dlaczego przedni hamulec tarczowy ociera mi o klocki. Czy możliwe żeby po roku i 2 m-c tarcza sie skrzywiła? Jest to tak zwany marketowy rower. Mam na niego gwarancje tylko teraz pytanie czy mi przyjął go? Nie wiem czy wiecie o czym ja mówie dlatego filmik zrobiony komórką podsyłam wam: http://www.youtube.com/watch?v=vwpj12aJdaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tranzystor82 Napisano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Zakrec kolem a zobaczysz czy jest krzywa czy tez nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinek1992 Napisano 23 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 właśnie tak jak by troche była krzywa... Jak myślisz moge dać na gwarancję? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Tarcz może mieć do 1mm bicia, może po prostu ustaw sobie odpowiednio zacisk problem może leżeć w np poluzowanej śrubie mocującej zacisk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomirot Napisano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Jak na makrocash to i tak długo wytrzymała. Takie rzeczy nie podpadają pod gwarancję. Powiedzą Ci, że była uderzona i dlatego się skrzywiła. Delikatnie kręcąc kołem zobacz w którym momencie leci na bok i delikatnie podegnij. Najlepiej zrobić to narzędziem do prostowania tarcz, ale zakładam, że go nie masz, więc i kombinerki się nadadzą. Tylko złap pomiędzy szczęki w coś miękkiego (np. szmatka) żeby nie uszkodzić tarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinek1992 Napisano 24 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Dzięki za odpowiedz. Wydaje mi sie jednak że moge spróbować dać to na gwarancje ponieważ nie tylko to jest przyczyną... jeszcze przerzutka przeskakuje dlatego we środe przejdę się do nich i jak coś to dam wam znać czy zrobili czy nie. Apropo jeśli przedni amortyzator jest zaje... twardy to też mogę im to powiedzieć żeby zrobili? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Onyxer Napisano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Za takie wymagania to im trochę zapłacisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 24 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Po pierwsze wątpię żeby taki "rower" miał więcej jak rok gwarancji. Po drugie nawet jeśli to i tak nic nie wskórasz, bo tarczę skrzywiłeś sam, regulacja przerzutki nie ma nic wspólnego z gwarancją, a z amortyzator tak pracuje i już. Taką otrzymasz odpowiedź. Poczytaj forum i sam spróbuj wyregulować przerzutkę i hamulec, chociaż nie wiem czy będzie to możliwe w takim wynalazku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.