Skocz do zawartości

[hamulec hydrauliczny] problem avid juicy seven

luki16

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam problem z hamulcem hydraulicznym avid juicy seven jak jade to coś mi pyka ( obciera w przednim kole) nie wiem co to moze być czy to zacisk obciera o szprychy, czy klocki o tarcze obcieraja czy jak)?? prosze pomożcie bo nie wiem co to moze być

Czy te hamulce są nowe ? Jeśli tak to nowe hamulce muszą się dotrzeć (przejedź nimi 200-300 km i będzie git)

Jeśli nie to zobacz czy klocki nie ocierają o tarczę.

I powiedz nam jeszcze, czy na tarczach są jakieś czarne smugi, plamy ?

To nie ma nic do rzeczy. Odkręcając i przykręcając koło pozycja tarczy może się odrobinę zmienić. Ale wystarczy po założeniu koła poluzować zacisk, zacisnąć klamkę i z powrotem przykręcić zacisk. Jeśli to nie podziała, dopiero wtedy będziemy dalej szukali źródła problemu.

....Ale wystarczy po założeniu koła poluzować zacisk, zacisnąć klamkę i z powrotem przykręcić zacisk. Jeśli to nie podziała, dopiero wtedy będziemy dalej szukali źródła problemu.

Według mnie dalej problem może leżec w ustawieniu zacisku, ponieważ stosując tą metodę ani razu nie udało mi się ustawić w ten sposób Avid`a Juicy, a to z powodu podkładek do "regulacji".

Ja może podepne się pod temat:

Mam Elixir-y CR i mam taki problem, że jak na stojaku ustawiam rower i wtedy reguluje zaciski hamulców i hamuje nimi, to koła toczą się idalnie. A gdy wyjezdzam na trase to nieraz po paru kilometrach, dla sprawdzenia schodzę z roweru sprawdzam toczenie sie koła:

a tutaj tarcza obciera i koło stosunkowo szybko staje.

Co może być problemem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...