premos13 Napisano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Witam posiadam od dwóch dni rower kross sign ds. Zerwał mi sie łańcuch. Jaki najlepiej łańcuch kopić? Standardowo założony był KMC Z 82. Ale nie wiem ile ogniw itd. Specyfikacja roweru http://www.kross.pl/rower/84-Sign_DS.html ponad to dziwi mnie fakt że łańcuch ten nie posiada złączki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaco96 Napisano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Będzie 114 ogniw i na kasetę 8 rzędową Ile chcesz wydać na łańcuch, gdzie będziesz jeździł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premos13 Napisano 24 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Jeździł będę dosłownie wszędzie trochę po mieście czasem w góry wyskoczę, puki co uczę się skakać na krawężniki. Ja w tym moim łańcuchu naliczyłem tylko 108 ogniw- to trochę dziwne no i jeszcze fakt braku zapinki w łańcuchu;/ Myślałem żeby po prostu w miejscu zerwania za pomocą wybijaków skrócić o jedno ogniwo ale nie wiem czy to dobry pomysł. Albo wybić ogniwo i zamontować złączkę... Nie wiem- Proszę o radę. Jeśli będzie trzeba to mogę przeznaczyć około 50 pln. np. coś takiego http://allegro.pl/oryginalna-spinka-lancucha-shimano-6-7-8-rzedow-i1567104852.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 I tak po każdym zerwaniu łańcucha zamierzasz go wymieniać? A na przyszłość długość dobierasz w zależności od korby i kasety. Nie wiem jak to tam zerwałeś, ale skoro i tak jej nie masz, najprościej i najtaniej będzie wstawić tam spinkę, a brak jednego ogniwa nie jest jakoś bardzo straszny. Ale jak już, to bierz taką: Allegro Te Shimano to niewygodne jednorazówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premos13 Napisano 24 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 "A na przyszłość długość dobierasz w zależności od korby i kasety." Nie bardzo wiem na jakich zasadach ją dobierać - jestem totalnie zielony puki co w tym temacie ale chętnie się dokształcę Ktoś wytłumaczy albo da jakiś odnośnik na forum gdzie ładnie to jest opisane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.