skydancer Napisano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 W mojej starej kolarzówce (>15lat) na tylnej piaście Shimano 105 (FH-1055) mam zamontowane takie coś: Czy to jest kaseta czy wolnobieg? Stan opłakany, dlatego chcę wymienić tylko nie jestem pewien co to dokładnie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 23 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Na moje oko to kaseta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skydancer Napisano 23 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Daję większe zdjęcie jakby nie był dobrze widać: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XxUzixX Napisano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Także mi się wydaje że kaseta. Ale ręki nie dam sobie uciąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal93 Napisano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Również uważam że to kaseta Wolnobieg posiada dwa zagłębienia na "nakrętce" i nie ma raczej miejsca aby włożyć coś pomiędzy zębatki a oś, a tym bardziej na klucz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 23 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Nie dość ze kaseta to jeszcze HG zwróćcie uwage na ząbki przy ostatniej zębatce, takie same jak w typowej kasecie pod lockringiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skydancer Napisano 24 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 To takie coś przypasi? http://allegro.pl/kaseta-shimano-cs-hg-30-7-11-28-hg30-super-cena-i1579815172.html Trudno znaleźć kasetę 7-rzędową do szosy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 25 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 Noo o ile bebnek shimano a zapewne tak to bedzie pasowało. Tak na marginesie coś nie tak z ta kaseta ?? Lańcuch skacze ? moj XT jest w gorszym stanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.