adin Napisano 23 Kwietnia 2011 Napisano 23 Kwietnia 2011 Witam, chciałbym abyście mi pomogli wybrać rower, jestem laikiem i nie mam pojęcia o rowerach chciałbym tylko żeby rower nie był chińskim śmieciem z supermarketu, żeby korba się w nim nie zatarła po paru km, kierownica nie pokrzywiła i ogólnie wytrzymał sporadyczne przejażdżki po asfalcie, lesie i polnych drogach. Nie dysponuje dużymi środkami (500 - 700zł)ale też nie zależy mi na tym żeby rower był z górnej półki. I czy mi możecie mi coś powiedzieć o tym rowerze: http://allegro.pl/rower-kands-energy-700-mtb-26-shimano-rama-19-i1555721151.html Co to za firma i ewentualne jego wady zalety.. dla mnie plusem jest aluminiowa rama, amortyzowany widelec no i cena Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc.
madmax3030 Napisano 23 Kwietnia 2011 Napisano 23 Kwietnia 2011 mam mieszane uczucia do kandsa. Raczej za tą kasę nic ciekawego nie kupisz. Z minusów tego roweru hamulce. Kiedyś używałem szczęki alhanga sprężyny jak od długopisu. Raz wyregulujesz a potem już po sprężynach. Radzę poszukać po sklepach rowerów z 2010 lub 2009. Firmy np Kross
adin Napisano 24 Kwietnia 2011 Autor Napisano 24 Kwietnia 2011 Nad Krossami też się zastanawiałem bo są w przystępnych cenach, ale rozumiem że Kands to nie jakaś chińszczyzna i był by lepszy niż supermarketowy? A czy są jakieś większe różnice pomiędzu Krossem Hexagon V2 a V3 ?
madmax3030 Napisano 24 Kwietnia 2011 Napisano 24 Kwietnia 2011 kiedyś miałem kandsa awarii nie było. Na pewno jest dużo lepszy niż rowery z supermarketu.
lookiquartz Napisano 24 Kwietnia 2011 Napisano 24 Kwietnia 2011 ja bym szukał na twoim miejscu coś bardziej rozwojowego na sterach typu a-head
Fenthin Napisano 24 Kwietnia 2011 Napisano 24 Kwietnia 2011 Proponuję dorzucić do tych 600zł te 100zł i kupić choćby ten model: Allegro A gdybyś był w stanie kupić ten: Allegro zrobiłbyś jeszcze lepiej. No ale wiem, budżet... @up Radzę się zastanowić jeszcze raz, czy ma sens to, co napisałeś. Roweru za 600-700zł nie kupuje się pod rozbudowę.
adin Napisano 25 Kwietnia 2011 Autor Napisano 25 Kwietnia 2011 No właśnie chodzi o to że nie będzie mi on służyć pod rozbudowę, to ma być po prostu rower na którym będę jeździć do sklepu i sporadycznie gdzieś dalej i jedyna funkcja jaką ma spełniać to po prostu jeździć, żebym nie musiał się martwić o to że zaraz się rozsypie w każdym razie dzięki za odpowiedzi teraz mi zostaje tylko czekać na wypłatę, zobaczymy ile z niej odłożę i coś z tych rowerków wybiorę. Jak na razie jestem za Kandsem 1100
madmax3030 Napisano 25 Kwietnia 2011 Napisano 25 Kwietnia 2011 jeżeli nie chcesz rozbudowy roweru i spokojnie, mało rower używasz to według mnie dobry jest ten Kands 1100. Za tą kasę nic lepszego nie kupisz. Zawsze będzie na podobnym sprzęcie oparte.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.