shn Napisano 23 Kwietnia 2011 Napisano 23 Kwietnia 2011 Witam! Miałem kłopot z wyborem działu na mój tmt. Jeśli zły proszę o przeniesienie. Do rzeczy. Do tej pory miałem tzw. "rower komunijny", nitu dbać o niego, ni inwestować. Przyszedł czas na zakup porządnego roweru. Zdecydowałem się na Kross'a Street Scarper'a. Mam jakieś 150/200zł na dodatki/akcesoria do niego. I tu pytanie. Co za te pieniądze kupić. Wiem, że to żaden majątek. Wymiana jakiegoś elementu? Zestaw do konserwacji? Rower ma służyć na lata dlatego taka lista "must have" bardzo by mi pomogła. Dzięki!
adii22 Napisano 23 Kwietnia 2011 Napisano 23 Kwietnia 2011 Kup sobie kask Albo dozbieraj do ~300zł i kup SPD do niego (w 300zł zamkniesz się z butami, w sumie to na chama to i w 200 - buty z lidla, całkiem niezłe, do tego pedały shimano M520). Albo jakiś kawałek pompki, dętki, wygodniejsze siodełko, inna kierownica jeśli ta nie pasuje, etc..
Pitof Napisano 23 Kwietnia 2011 Napisano 23 Kwietnia 2011 Kup sobie dobre gripy, np. takie lub takie. Da się też znaleźć trochę tańsze. W rowerze ze sztywnym widelcem dobre chwyty to ważna sprawa.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.