Gość Napisano 23 Kwietnia 2011 Napisano 23 Kwietnia 2011 Witam! Czy znacie jakieś aplikacje na smartphony wykorzystujące GPS do wytyczania trasy, mierzenia kilometrów, czasu jazdy, wysokości i tworzenie logów do późniejszej analizy?
Faith Napisano 23 Kwietnia 2011 Napisano 23 Kwietnia 2011 http://www.forumrowerowe.org/topic/48609-gpsaplikacje-dodatkowe-do-gps-na-symbianie-i-wm/
art100 Napisano 23 Kwietnia 2011 Napisano 23 Kwietnia 2011 Endomondo, jest dostępny na Android Market za darmo.
SifoDyas Napisano 23 Kwietnia 2011 Napisano 23 Kwietnia 2011 http://www.forumrowerowe.org/topic/85190-gps-aplikacje-rowerowe-na-androida/page__st__40 Ja szukam takich aplikacji na iOS. Znalazłem tylko EveryTrail, dosyć dobra ale chętnie sprawdziłbym jakieś alternatywy
koziakaka Napisano 23 Kwietnia 2011 Napisano 23 Kwietnia 2011 przeciez na ios jest pewnie tego 2x wiecej, wiec co za problem? wpisz 'tracker' 'sport' i ci wyszuka pewnie 200 apilkacji z czego 197 bedzie bezuzytecznych, ale jedna z 3 bedziesz mogl uzyc
kt1982 Napisano 7 Maja 2011 Napisano 7 Maja 2011 Endomondo najlepsze. Również polecam ten program, używałem wielu na Androida, ale ten zdecydowanie najbardziej przypadł mi do gustu. Używam go od dawna i nie mogę się do niczego przyczepic Sent from my Milestone
Mod Team safian Napisano 7 Maja 2011 Mod Team Napisano 7 Maja 2011 SportyPal jest ok, przynajmniej w miarę sprawnie łapie fixa. Dziś Endomondo pierwszy raz chciałem przetestować to po kilku minutach łapania fixa dałem sobie spokój I Endomondo nie da się pobrać ze strony, trzeba z marketplace :c SportyPal wydaje mi się również znacznie wygodniejsze w użyciu.
mateuszbdg Napisano 7 Maja 2011 Napisano 7 Maja 2011 Ja również polecam Endomondo. Używam go dopiero od tygodnia ale 200km z tą aplikacją już za mną i nie można się do niczego przyczepić(czasem jedynie Vmax jest podana z kosmosu ale to wina gps'u jak się zgubi). Fixa łapie mi bardzo szybko. W pogodny dzień ok. 20s, pochmurny do minuty. Telefon to LG GT540 z Androidem.
Mod Team safian Napisano 7 Maja 2011 Mod Team Napisano 7 Maja 2011 No to widzocznie coś u mnie, mimo, że mam świeżutkie dane z quickGPS'a to chyba z 5 minut nie chciał złapać, gdzie Automapa czasem właśnie w 20 sekund i szybciej łapie. Może to tak jednorazowo tylko
Apes1 Napisano 8 Maja 2011 Napisano 8 Maja 2011 Na iOS najlepszy MotionX GPS i niedrogi. Przetestowałem rożne ale ten najlepszy.
don Napisano 8 Maja 2011 Napisano 8 Maja 2011 Też mam GT540 i nie chciał łapać satelity żadnej. Położyłem go z odpalonym GPS na parapecie, po 15 minutach sprawdzam i złapał. Od tej pory kilka sekund i już jest. W prędkości zaniża 1-2 km/h, a co do dystansu to na drodze 40 km gdzieś zjadł 500 m (taka różnica między moim licznikiem, a aplikacją). Bardzo pomocne jest zapisywanie danych z GPS (przebyta trasa) na mapie.
kazik76 Napisano 9 Maja 2011 Napisano 9 Maja 2011 SPORT TRACKER polecam,sam posiadam i chwaale,darmowa aplikacja ktora posiada swoje mapy a nie jak inne apsy googlowskie ktore trzeba streamingowac,pozdrawiam
tehdess Napisano 24 Czerwca 2011 Napisano 24 Czerwca 2011 Od siebie mogę polecić aplikacje pt. tropiciel. pozwala ona na dokładny zapis przebiegu trasy. wylicza średnią szybkość + plus bogate statystyki z wykresami i możliwością ponownego przejechania trasy zgodnie z szybkością jaka była pokonywana lub przyspieszeniu jej w zakresie x2-x128. jedyny minus to to że jest napisana dla biegaczy wiec licznik kalorii raczej jest nie użyteczny. program jest od nowości na SE(moj w995) ale jakiś czas temu widziałem u znajomego na platformie symbian.
KrzaK85 Napisano 24 Czerwca 2011 Napisano 24 Czerwca 2011 Jeśli chodzi o Symbiana to nie ma nic lepszego niż Andomondo. Jest tam wszystko czego potrzebujesz i wymagasz. Na Nokii 5800 ujedziesz na tym do 3,5 h na pełnej baterii.
kenjisan Napisano 24 Czerwca 2011 Napisano 24 Czerwca 2011 Jeśli chodzi o Symbiana to nie ma nic lepszego niż Andomondo. Czy nie chodziło Ci o Endmondo? Jeżeli tak to można polemizować. Zobacz to http://www.sports-tracker.com/#/home Nie mam zamiaru spierać się które lepsze ale twierdzenie że najlepszy jest Endmondo jest wg mnie na wyrost.
klinner Napisano 8 Października 2011 Napisano 8 Października 2011 u mnie sprawdza się Traseo, może to rzeczywiście przyzwyczajenie śmiga na pewno pod Androidem.
zyrafa Napisano 23 Października 2011 Napisano 23 Października 2011 Cześć, a znacie może coś pod Javę ? Mam nokię 6300. Z góry dzięki.
Mod Team safian Napisano 23 Października 2011 Mod Team Napisano 23 Października 2011 Sportypal jest pod Jave: http://www.sportypal.com/Download#platform=Java
zyrafa Napisano 24 Października 2011 Napisano 24 Października 2011 Dzięki za link, niestety moja Nokia ma za mało pamięci, nawet jak na te starsze aplikacje.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.