Pacholski Napisano 9 Lipca 2011 Napisano 9 Lipca 2011 Hoshi, ciekawe co piszesz. Brunox to preparat konserwujaco-czyszczacy o wlasciwosciach, ktore rozpuszczaja tluszcz itp. Wiec gdzie tam smarowanie kasety o.O? Zreszta kasety sie nie smaruje :S.
Hoshi Napisano 9 Lipca 2011 Napisano 9 Lipca 2011 napisalem, ze kasete czyscilem a nie smarowalem i w telegraficznym skrocie podalem wlasciwosci brunoxa turbo spray. to, ze smaruje moze powinno byc w (...), nie byloby wtedy tego typu niepotrzebnych uwag.
Pacholski Napisano 9 Lipca 2011 Napisano 9 Lipca 2011 Mozliwe. Ale i tak brunox nie smaruje tylko czysci ;s.
Hoshi Napisano 9 Lipca 2011 Napisano 9 Lipca 2011 http://www.brunox.com/website/productpages/Turbo-Spray-en.html BrazilMen ® Turbo-Spray ® to wieloskładnikowy smar, który ma doskonały efekt penetracji. sorki za offtop.
mrkura Napisano 9 Lipca 2011 Napisano 9 Lipca 2011 WD-40 polecam doraźnie, np. szybkie "odblokowanie" kółeczek tylnej przerzutki. Inne zastosowania raczej nie zdają rezulatatu.
Grand231 Napisano 10 Lipca 2011 Napisano 10 Lipca 2011 Panowie przecież WD40 nie ma właściwości smarujących a tylko penetrujące więc dla mnie jest niezrozumiała opinia osób używających go do smarowania.
beskid Napisano 10 Lipca 2011 Napisano 10 Lipca 2011 Mnie już nic nie zdziwi kolego Grand231. Niech stosują margaryny, tłuszcz spod frytek, kąpiel z miodu czy nawet ten rzeczony WD-40 byle potem nie narzekać na przedwczesną śmierć napędu. Niestety są i też tacy którzy nawet wyżej wymienionych specyfików nie trawią bo łańcuch prosi o litość z drugiego końca ulicy a ten dzwięk przypomina szorowanie widelcem po talerzu - istny koszmar
prawysierpowy Napisano 10 Lipca 2011 Napisano 10 Lipca 2011 Hm, czy jak umyje kasetę płynem do mycia naczyń i zmyje wodą to należy popsikać wd-40 żeby nie było wody czy wystarczy poczekać aż wyschnie? Nie zacznie skrzypieć? Bo nie chce, co chwile wdychać tej benzyny. Zastanowiło mnie to, bo czytałem, że ludzie czyszczą kasetę płynem i wodą. Czy macie jeszcze jakiś inny sposób na czyszczenie kasety? Łańcuch też można wodą z płynem umyć i po wyschnięciu naoliwić?
seker1995 Napisano 10 Lipca 2011 Napisano 10 Lipca 2011 Wystarczy, że poczekasz aż wyschnie Oczywiście, że można i płynem wyczyścić łańcuch, jednak będzie dużo mniej dokładnie niż benzyną
Fenthin Napisano 12 Lipca 2011 Napisano 12 Lipca 2011 Kasety nie traktuj żadnym WD-40. Niech sobie wyschnie i zostawiasz ją w spokoju. Poza tym kaseta ma być sucha jak pieprz - zero jakiegokolwiek smarowania. Łańcuch też niech wyschnie, wtedy smarujesz. Osobiście czyszczę napęd najpierw wodą z płynem do naczyń, a gdy ten największy brud już zejdzie, trochę benzyny i wszystko lśni. Jeśli gdziekolwiek na napędzie pojawi się rdzawy nalot, nieważne, i tak w trakcie jazdy zniknie.
lesik Napisano 25 Lipca 2011 Napisano 25 Lipca 2011 smarowanie kremem jest bez sensu iż do kremu wszystko sie lepi i po czasie amortyzator obumiera..
bartkos Napisano 4 Sierpnia 2011 Napisano 4 Sierpnia 2011 WD-40 zdało perfekcyjnie egzamin przy piszczącym siodełku i skrzypiącej nóżce
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.