Skocz do zawartości

[Mycie]Roweru - kto umyje szybciej?

snellegazelle

Rekomendowane odpowiedzi

W tej myjce to on akurat ciśnienia ogromnego nie ma więc taki mycie może nie powodować "patologii". Co innego jak ostatnio przejeżdżałem nieopodal myjni i jakiś niedoświadczony rowerzysta ładnego czerwonego treka cisnął myjką ciśnieniową- ale jakąąąą!! Taka myjka co to wielkość ma jak dystrybutor na stacji:D.

W Łodzi na kasprzaka- jeśli to czytasz czyściochu nie rób tego :)

• Mod Team

pixon, jeżeli tak myślisz i tak robisz to przetnij ramę wojego bike-a na pół to zobaczymym czy się nic nie stało.

No zrobiłem tak jak mówiłeś, no i co dalej? Jedyną rzeczą która się stała to przeciąłem ramę jak mi kazałeś żeby nic nie wykryć <_<

IMG_1769.JPG

ja zawsze uzywam myjki ciśnieniowej w myjni samochodowej...nigdy nic nie skrzypiało, nigdy nic się nie zapchało, nigdy nic się nie zatarło...a rower wychodzi jak nowy.

Najwięcej gadają Ci, że to złe, co nigdy tak nie myli roweru a tylko słyszeli od znajomego co ma znajomego

Nie do końca tak jest, bo woda pod ciśnieniem może wpychać syf pod uszczelki - osobiście załatwiłem w ten sposób 2 piasty Deore, kiedy często myłem rower karcherem(niestety zbyt dokładnie :) )

Również używam sporadycznie myjki po maratonie, ale tylko do opłukania roweru z błota. Omijam okolice goleni, suportu i kasety i resztę kosmetyki robię w domu, albo zostawiam niedomyty :). Okres pucowania roweru mam już za sobą, w końcu przy pierwszej jeździe w lesie i tak będzie brudny...

Nie zapominajmy, ze czyszczenie roweru to rowniez jego kontrola. Podczas czyszczenia najlatwiej zobaczyc ewentualne usterki... Sama nie potrafilabym stawic sie na starcie z niedomytym rowerem...

No i taki zasuszony brud jest trudny do usuniecia, juz nie mowiac o tym ze zasuszone bloto na lancuchu nie przedluza jego zywotnosci...

Jak myc to moim zdaniem niskim cisnieniem i z glowa omijajac jak ja to nazywam "elementy obrotowe" oraz widelec.

No zrobiłem tak jak mówiłeś, no i co dalej? Jedyną rzeczą która się stała to przeciąłem ramę jak mi kazałeś żeby nic nie wykryć <_<

Po tym poście mina Onyxera musiała być taka jak ma w avatarze i za to plus :)

Najwięcej gadają Ci, co wogóle nie mieli Karchera w ręce albo nie umieją się nim posługiwać

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...