snellegazelle Napisano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 http://www.youtube.com/watch?v=xCSk_f82SAE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Onyxer Napisano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Jestem tego pewien, że za tydzień ten rowerek od środka będzie cały pokryty rdzą. Takie mycie jest nierozważne i nieodpowiedzialne, tym samym nie podlegające gwarancji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sokol91 Napisano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Nie ma to jak mycie pod ciśnieniem..a potem łooo tyle piachu w łożyskach i zatarło się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Jak ktoś ma słabo uszczelnione stery, po ich rozbiórce może zobaczyć pomarańczowy smar i skorodowane wianki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 @kubek20, chyba, że nie zobaczy smaru w ogóle.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Są 3 możliwości: -nie zobaczy smaru w ogóle+skorodowane wianki; -zobaczy pomarańczowy smar+skorodowane wianki; -zobaczy srebrno-pomarańczowy smar "wiankowy" w piastach, suporcie może być podobnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Onyxer Napisano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 i 4 możliwość to: odpodną stery i będzie dh lub fr <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XxUzixX Napisano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Jak się nie ma w głowie to tak się kończy, od kilku lat myje myjką ciśnieniową i nic się nie dzieje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 23 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Tak się myje rowery po maratonach i jeszcze żadnemu się z tego powodu żadna krzywda nie stała. Więcej rower dostanie w dupę na samej trasie w terenie niż po takim czyszczeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P3NNY Napisano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 W tej myjce to on akurat ciśnienia ogromnego nie ma więc taki mycie może nie powodować "patologii". Co innego jak ostatnio przejeżdżałem nieopodal myjni i jakiś niedoświadczony rowerzysta ładnego czerwonego treka cisnął myjką ciśnieniową- ale jakąąąą!! Taka myjka co to wielkość ma jak dystrybutor na stacji:D. W Łodzi na kasprzaka- jeśli to czytasz czyściochu nie rób tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Onyxer Napisano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 pixon, jeżeli tak myślisz i tak robisz to przetnij ramę wojego bike-a na pół to zobaczymym czy się nic nie stało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snellegazelle Napisano 23 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Tak czy owak, bez mycia roweru sie nie obejdzie, a cisnienie w filmiku nie jest wysokie. Rower po myciu i tak trzeba wytrzec do sucha i na nowo nasmarowac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekf500 Napisano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Ja tam wolę metodę szczotek szmatki i 2 browarków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 23 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 pixon, jeżeli tak myślisz i tak robisz to przetnij ramę wojego bike-a na pół to zobaczymym czy się nic nie stało. No zrobiłem tak jak mówiłeś, no i co dalej? Jedyną rzeczą która się stała to przeciąłem ramę jak mi kazałeś żeby nic nie wykryć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peke88 Napisano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 ja zawsze uzywam myjki ciśnieniowej w myjni samochodowej...nigdy nic nie skrzypiało, nigdy nic się nie zapchało, nigdy nic się nie zatarło...a rower wychodzi jak nowy. Najwięcej gadają Ci, że to złe, co nigdy tak nie myli roweru a tylko słyszeli od znajomego co ma znajomego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Nie do końca tak jest, bo woda pod ciśnieniem może wpychać syf pod uszczelki - osobiście załatwiłem w ten sposób 2 piasty Deore, kiedy często myłem rower karcherem(niestety zbyt dokładnie ) Również używam sporadycznie myjki po maratonie, ale tylko do opłukania roweru z błota. Omijam okolice goleni, suportu i kasety i resztę kosmetyki robię w domu, albo zostawiam niedomyty . Okres pucowania roweru mam już za sobą, w końcu przy pierwszej jeździe w lesie i tak będzie brudny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snellegazelle Napisano 24 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Nie zapominajmy, ze czyszczenie roweru to rowniez jego kontrola. Podczas czyszczenia najlatwiej zobaczyc ewentualne usterki... Sama nie potrafilabym stawic sie na starcie z niedomytym rowerem... No i taki zasuszony brud jest trudny do usuniecia, juz nie mowiac o tym ze zasuszone bloto na lancuchu nie przedluza jego zywotnosci... Jak myc to moim zdaniem niskim cisnieniem i z glowa omijajac jak ja to nazywam "elementy obrotowe" oraz widelec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 @snellegazelle, też tak miałem, ale już mi przeszło. Przecież po pierwszej kałuży, czy błocie i tak rower jest brudny, no chyba, że starujesz na maratonach szosowych. Ja zawsze po maratonie mam sporo błota na rowerze, ale to specyfika G. Świętokrzyskich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snellegazelle Napisano 24 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Hej, W maratonach szosowych jeszcze nie startowalam... Wiem, ze sa osoby, ktore czyszcza rower sporadycznie, ale ja bym tak jednak nie mogla... Ty mowisz, ze tez tak miales, a jednak teraz darujesz sobie mycie po kazdym blocie... Najwazniejsze, ze rower jest sprawny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Onyxer Napisano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 premier2, witaj w klubie. Też jeżdżę po Świętokrzyskim U nas to są takie drogi: góóóóóóraaaaa-dóóóóóóółłłłłł, góóóóóóraaaa-dóóóóóółłłłłłł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Killer206 Napisano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 No zrobiłem tak jak mówiłeś, no i co dalej? Jedyną rzeczą która się stała to przeciąłem ramę jak mi kazałeś żeby nic nie wykryć Po tym poście mina Onyxera musiała być taka jak ma w avatarze i za to plus Najwięcej gadają Ci, co wogóle nie mieli Karchera w ręce albo nie umieją się nim posługiwać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulas Napisano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Onyxer nie zmieniaj tematu! Jesteś winny Pixonowi nową ramę. Zrobił co kazałes! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 9 Maja 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Jednym słowem mógłbym nakręcić kolejny odcinek z serii Mythbuster Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 10 Maja 2011 Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 O kufa to ja cały czas nie wiedziałem, że tak nie mogę myć No patrz myję i jest dobrze z może jak Pixom mam pociąć ramę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Onyxer Napisano 11 Maja 2011 Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Rzeczywiście, miałem mieszane uczucia po poście Pixona, lecz każdy mówi, żeby karcherem nie myć - to wreszcie kto ma rację i o co w tym wszystkim chodzi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.