Skocz do zawartości

[Rama]Zakup nowej ramy - jaki model

Gitala

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przymierzam się do kupny ramy, rama ma być w miarę lekka . Obecnie posiadam ramę Krossa Hexagon v5 ma ona 19" . Jeżeli mam prawie 2 metry wysokości , rama 21"byłaby dobra czy rama 20" ?

Zastanawiałem się nad ramą : Leader Fox Outline

Jaką ramę mogę dostać do 500zł?

Napisano

Też raczej myślę , że 21" lub nawet większa . A masz na myśli jakieś konkretne modele które mogę dostać w przedziale cenowym do 500zł ?

Napisano

Myślałem też o takich ramach :

rama 0

(tylko że nie ma odpowiedniego rozmiaru , chociaż 20"?...)

Nie mogę znaleźć nic sensownego :( , dopiero od 800-900zł są ramy które mam na uwadze , ale budżetu brak :(.

Nie mogę wstawić linków z powodu :

Wpisałeś odnośnik do strony, której adresu administrator zabrania używać na forum.

Ewentualnie mogę na PW przesłać , ale nie możesz ich odbierać.

Napisano

Hyhy , też widziałem :)

Jeszcze :

ACCENT Nordkapp

LEVEL A 6

Leader Fox Outline (tyle ze w 20" , ale cena bardzo kusząca)

Napisano

oO, na takich stronach już nie patrzę . Chyba , że znajdę coś w tym przedziale cenowym, który podałem ( łącznie z przesyłką) :)

Napisano

Bardzo ładne ramy :), wszystkie pod koła 28"?

Z takich stron zamawiać byłoby u mnie chwilowo kiepsko , bo niemieckim biegle nie władam a nie wiem czy mam kogoś kto by mi z tym pomógł.

Chociaż , chyba dałbym radę :)

A z polskiej dystrybucji/stron mogę liczyć na coś podobnego?

Napisano
Obecnie posiadam ramę Krossa Hexagon v5

Czy to jest rower na kołach 28" ?, chcesz zmienić ramę w rowerze z kołami 26", więc takie dostałeś propozycje, ramy pod koła 26".

A teraz sam coś znajdź, pokaż co potrafisz ;)

Napisano

Rower jest na beczkach 26" , znalazłem dość sporo propozycji ram 21-24". Tak jak mówiłem wcześniej nie mogę tu wkleić niektórych linków z jakiegoś tam powodu.

Znalazłem trochę : Krossów, Merid , Cube'a , Author'a , Accent(syf), Leader Fox'a , Giant, RockRider

Pomierzę jeszcze jak się ma mój Kross do tych ram (wymiarowo, poszczególne wymiary ramy). Ale widzę , że nawet do 500zł można ładną ramę wyrwać =).

No chyba , że masz jeszcze jakieś propozycje co do ram pod koła 28" , to byłbym wdzięczny c(:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...