jacekkoz Napisano 8 Grudnia 2005 Napisano 8 Grudnia 2005 Witam, jestem w trakcie kupowania pedałów i butów SPD. Zastanawiam się tylko jak będzie się jeździło w pedałch spd (shimano 520) bez butów spd. Odległości w styllu - do sklepiku po browarek, do kumpla na browarek Jacek
Bizon Napisano 8 Grudnia 2005 Napisano 8 Grudnia 2005 Gdzieś już o tym pisano.Na takie wycieczki do baru to tak ,ale dalej nie polecam.Zresztą możesz spróbować to sie przkonasz
naiLo Napisano 8 Grudnia 2005 Napisano 8 Grudnia 2005 O ile sie nie myle do shomano mozna zalozyc nakladki pedalow dzieki czemu mozna smigac w zwyklych butkach...
thomash Napisano 8 Grudnia 2005 Napisano 8 Grudnia 2005 Ale nawet z takimi nakładkami nie ma co się dalej wybierać niż do sklepu obok domu
Bizon Napisano 8 Grudnia 2005 Napisano 8 Grudnia 2005 Oczywiści że można ja nawet takie nakładki dostałem razem z pedłami.Wtedy moża i by można gdzieś dalej jechać.Próbowac nie próbowałem ,nakładki są raczej tandetne plastik
hipis Napisano 9 Grudnia 2005 Napisano 9 Grudnia 2005 Ale nawet z takimi nakładkami nie ma co się dalej wybierać niż do sklepu obok domu ja z takimi nakładkami na pedałkach praktycznie identycznych (pdm540) byłem na rowerze na wycieczce - 9dni w pradze i powrót na rowerze do Polski - z sakwami po mieście jeździłem właśnie z nakładkami w sandałkach i sprawowały się naprawdę bardzo dobrze na drogę do Polski jednak wróciłem do SPD, bo z bagażnikiem załadowanym na 35kg bez Systemu Pozytywnego Dopalania byłoby ciężko ogólnie mówiąc - polecam nakładki, a zwykłe buty na sam 520-tki to praktycznie samobójstwo bo na miękkiej podeszwie strasznie wbijają się w stopę, a twarda podeszwa ślizga się po nich i łatwo sobie zrobić krzywdę pozdr
szakq Napisano 9 Grudnia 2005 Napisano 9 Grudnia 2005 jechalem raz z musu jakies 7km do sklepu i z powrotem w zwyklych butach(NIKE do biegania)i 520stkach i dramat ogolnie noga latwo sie zsuwa podrzucic tylne kolo to chyba cudem ogolni predkosc przelotowa wyniosla chyba z 15km/h bo wiecej strach jechac po miescie bylo :?
Rafaello Napisano 9 Grudnia 2005 Napisano 9 Grudnia 2005 Jakieś 6 latek temu często pomykałem w zwykłych butkach na spd, do tego na dwóch roweruch jednocześnie ;-) Pracowałem w wakacje w sklepie rowerowym który miał drugi sklepik jakieś 3 kilosy dalej i tak się przewoziło rowerki. I dało radę. Jakby obliczyć to z 3 setki kilometrów tak zrobiłem w ciągu 2 miesięcy po centrum miasta. Rekordzik to na 3 roweruch jednocześnie :grin: Rafaello
Mod Team Odi Napisano 10 Grudnia 2005 Mod Team Napisano 10 Grudnia 2005 Jazda w zwykłych butach na pedałach SPD to nie jazda. Noga się ciągle ześlizguje i jest to nieprzyjemne i niebezpieczne. PS. Ma ktoś może do sprzedania niedrogo nakładki na 520?
Kas Napisano 16 Grudnia 2005 Napisano 16 Grudnia 2005 Z tego co wiem to są przecież produkowane także dwustronne pedały - z jednej SPD, z drugiej normalne.
Mod Team Odi Napisano 16 Grudnia 2005 Mod Team Napisano 16 Grudnia 2005 Z tego co wiem to są przecież produkowane także dwustronne pedały - z jednej SPD, z drugiej normalne. Owszem są i to są właśnie pedały jednostronne W dwustronnych wpiąć możesz się z dwóch stron.
paweł żurek Napisano 16 Grudnia 2005 Napisano 16 Grudnia 2005 Tak jak moi szanowni koledzy napisali da się jeździć ale tak sobie. Ja z musu zrobiłem na rowerze brata (pożyczyłem ale zapomniałem zabrać swoich butów)trasę w Beskidach Wisła-Przełęcz Orłowa-Soszów-Mały Storzek-Wisła. Dało się ale było tak sobie i nie polecam.
Pati Napisano 16 Grudnia 2005 Napisano 16 Grudnia 2005 Nie polecam jazdy na pedałkach SPD bez butków SPD, noga się ześlizguje, stopa nie jest stabilna i można sobie zęby o kierwnice wybić. Latem kolega pojechał moim rowerkiem do sklepu i wracając optłukł sobie klejnoty, bo mu się nóżka ześlizgnęła jak jechał na stojąco :-o Jeżeli chcesz śmigać w normalnych butkach od czasu do czasu to najlepiej jakieś platformy do tego zaczepić i będzie dobrze. Pozdrawiam :twisted:
Rafaello Napisano 16 Grudnia 2005 Napisano 16 Grudnia 2005 Ja również nie polecam co nie znaczy że się nie da ;-) No ale to tak jakby namawiać do jazdy wozem Formuły 1 po centrum Katowic - też się da ale to sensu nie ma i też można potłuc klejnoty (wozu oczywiście) :grin: Rafaello
baksik22 Napisano 4 Stycznia 2007 Napisano 4 Stycznia 2007 Jeździ się koszmarnie jak założyłem spd w serwisie to jechałem do domu i myślałem że oszaleje tyle ode mnie.
bialykom Napisano 4 Stycznia 2007 Napisano 4 Stycznia 2007 przesadzacie. ja jezdze codziennie do pracy (2km w jedna strone) i jest spoko. wiadomo, ze nie jest to superkomfortowa jazda, ale generalnie nie ma problemow.
Lai Napisano 17 Czerwca 2007 Napisano 17 Czerwca 2007 W innym temacie olali moje pytanie, więc zadam je tutaj, sorry że odświeże stary temat. Jak długo trwa wymontowanie jakichś pedałów i zamontowanie innych, kiedy ktoś ma wprawe? Zawsze można jeśli trzeba na jakiś czas wymontować SPD i zamontować zwykłe platformy. Nigdy tego nie robiłem, więc nawet nie wiem jak się to robi.
Mod Team Odi Napisano 17 Czerwca 2007 Mod Team Napisano 17 Czerwca 2007 Czy Ty sobie gościu myślisz, że wszyscy będą błyskawicznie odpowiadać na Twoje pytania? To może jeszcze w kilku innych tematach zadasz to samo pytanie co? Cierpliwości.
b0b3k Napisano 17 Czerwca 2007 Napisano 17 Czerwca 2007 W innym temacie olali moje pytanie, więc zadam je tutaj, sorry że odświeże stary temat. Jak długo trwa wymontowanie jakichś pedałów i zamontowanie innych, kiedy ktoś ma wprawe? Zawsze można jeśli trzeba na jakiś czas wymontować SPD i zamontować zwykłe platformy. Nigdy tego nie robiłem, więc nawet nie wiem jak się to robi. kurde, przeciez to na oko widać ze wystarczy odkrecic i wkrecic [szybka robota..] , nie udawaj sierotki ;]
macrianus2 Napisano 17 Czerwca 2007 Napisano 17 Czerwca 2007 mam ubijaki. ojciec kiedys pozyczyl moj rower i przejechal w zwyklych adidasach 30 kilometrow w terenie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.